Κυπαρισσία: Τσιμενταρισμένη στην αυλή σπιτιού που διέμενε η 42χρονη εξαφανισθείσα

Κυπαρισσία: Τσιμενταρισμένη στην αυλή σπιτιού που διέμενε η 42χρονη εξαφανισθείσα

Σε προχωρημένη σήψη το πτώμα, με DNA η ταυτοποίηση της σορού, διεθνές ένταλμα σύλληψης του συντρόφου της

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κυπαρισσίας, αλλά και το πανελλήνιο, από τον εντοπισμό πτώματος σε προχωρημένη σήψη (η σορός βρέθηκε σχεδόν σκελετοποιημένη), τσιμενταρισμένου, στην αυλή του σπιτιού όπου διέμενε, με τον ομοεθνή σύντροφό της, η 42χρονη εξαφανισθείσα Μόνικα Γκιους από τη Ρουμανία.

Οι ενδείξεις και τα μέχρι τώρα στοιχεία οδηγούν σε μία και μόνη σοκαριστική εκδοχή: ότι η σορός ανήκει στην 42χρονη, μητέρα τριών παιδιών, τα ίχνη της οποίας εξαφανίστηκαν το Φεβρουάριο. Η δε εξαφάνισή της δηλώθηκε στις αστυνομικές αρχές από συγγενικό της πρόσωπο τον Ιούνιο και από τότε αναζητούνταν.

Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί εκτενώς και η Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», μιλώντας μάλιστα με το σύντροφό της, ο οποίος τότε δήλωνε ότι η 42χρονη «ζει και βασιλεύει».

Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν από νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργήσει σήμερα ο ιατροδικαστής Καλαμάτας, Ιωάννης Δούζης, ο οποίος χθες πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο που εντοπίσθηκε η σορός. Από τα πρώτα στοιχεία, παρά την προχωρημένη σήψη, διαπίστωσε ότι πρόκειται για γυναίκα, ενώ η ταυτοποίηση θα γίνει μέσω DNA.

Την έψαχνε και η Νικολούλη
Η 42χρονη έμενε τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Κυπαρισσία. Εργαζόταν ως καθαρίστρια, φρόντιζε ηλικιωμένους, αλλά τελευταία ήταν άνεργη και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Τα ίχνη της χάθηκαν ξαφνικά το Φεβρουάριο, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ακριβή ημέρα. Η εξαφάνισή της έγινε αντιληπτή από συγγενείς τέσσερις μήνες μετά.

Η υπόθεση απασχόλησε και το «Φως στο Τούνελ». Η Μόνικα, όπως καταγγέλθηκε στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”, βίωνε συχνά ενδοοικογενειακή βία από τον πρώην σύζυγο και πατέρα των τριών παιδιών της (που δεν έμεναν μαζί της), αλλά και από το σύντροφό της. Το «Τούνελ», λίγο πριν “σβήσει” τα “φώτα” του για το καλοκαίρι, εντόπισε τον Ιούνιο στη Ρουμανία το σύντροφο της μητέρας που αναζητούσαν οι Αρχές για τη μαρτυρία του. Τότε είχε πει στην εκπομπή για τη Μόνικα: «Πιστεύω πως ζει και βασιλεύει. Κάπου έχει πάει και, μάλιστα, με άλλον. Να βρεθεί για να ησυχάσουμε όλοι».

Ο Ρουμάνος φίλος ισχυρίστηκε, επίσης, στο «Τούνελ» πως τελευταία φορά την είδε πολύ πριν εξαφανιστεί.

Σημειώνεται ότι διαρκείς ήταν οι αυτοψίες και έρευνες του Α.Τ. Τριφυλίας στο σπίτι που διέμενε η εξαφανισθείσα με το σύντροφό της για συλλογή στοιχείων και ευρημάτων, ενώ είχαν σκάψει και σε βόθρο, χωρίς ωστόσο να βρεθεί το παραμικρό.

Τσιμενταρισμένη στην αυλή
Χθες έγιναν νέες έρευνες, καθώς ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Τριφυλίας από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού που ζουν μόνιμα στην Αθήνα και αυτές τις μέρες βρίσκονται στην Κυπαρισσία για διακοπές.

Οι ιδιοκτήτες διαπίστωσαν ότι στην αυλή, ακριβώς απέναντι από την εξώπορτα και κάτω από τη σκάλα, το τσιμέντο είχε άλλη απόχρωση και φαινόταν να είναι σχετικά «φρέσκο» σε σύγκριση με το υπόλοιπο.

Ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έδωσε εντολή σε συνεργείο εργολάβου να σκάψει. Άρχισαν να σκάβουν, παρουσία αστυνομικών του Α.Τ., και έπειτα από λίγο έφτασαν στο μακάβριο εύρημα του πτώματος.

Στο σημείο κλήθηκαν και μετέβησαν από την Καλαμάτα ο ιατροδικαστής και κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών.

Αναζητήσεις στη Ρουμανία
Στην επίσημη ιστοσελίδα της Αγγελικής Νικολούλη υπήρξε αναλυτική αναφορά στην υπόθεση, ενώ αναφερόταν ότι το «Τούνελ» επικοινώνησε με την ξαδέρφη της 42χρονης Μόνικα, Μιχαέλα-Τάνια Μπόρος, που είχε κινήσει τις διαδικασίες αναζήτησης.

Η ίδια δήλωσε σοκαρισμένη από την όλη εξέλιξη και, μάλιστα, ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο σπίτι είχαν προηγηθεί έρευνες των αστυνομικών αρκετές φορές. Είχε πληροφορηθεί ότι οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει πρόσφατα ακόμα και στο βόθρο της οικίας. Η ίδια τόνισε πως οι συγγενείς της Μόνικα ήταν σίγουροι ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο, απλά δεν είχαν αποδείξεις για να προχωρήσουν σε άλλες ενέργειες.

Το “Τούνελ” επικοινώνησε και με μία από τις αδερφές της 42χρονης, η οποία τα τελευταία έντεκα χρόνια είναι μόνιμη κάτοικος Ιταλίας. Ούσα συντετριμμένη, ζητά δικαίωση και παραδειγματική τιμωρία του ενόχου. Χθες δε το πρωί την ενημέρωσαν οι ελληνικές Αρχές και της είπαν πως κλιμάκιο αστυνομικών θα μεταβεί στη Ρουμανία όπου διαμένει μόνιμα η μητέρα τους για να λάβει γενετικό υλικό, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση της σορού.

Όπως δήλωσε η ίδια στο “Τούνελ”, ο σύντροφος της άτυχης αδερφής της ήταν ύποπτος δολοφονίας της πρώτης του γυναίκας στη Ρουμανία. Όταν η ίδια είχε καταφέρει να τον εντοπίσει και να μιλήσει μαζί του στα τέλη του περασμένου Μαΐου, εκείνος την καθησύχαζε με διάφορους τρόπους, λέγοντάς της ότι η αδερφή της ζει και ότι απλά είχαν χωρίσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε βάρος του συντρόφου της 42χρονης Μόνικα Γκιους από τη Ρουμανία έχει ασκηθεί από την εισαγγελέα Κυπαρισσίας δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, έχουν γίνει ανακρίσεις κι έχουν δοθεί καταθέσεις, ενώ πλέον αναμένεται η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση θυμίζει έντονα μια παλιότερη που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν το 2010 στο Διακοφτό βρέθηκε τσιμενταρισμένος στο τζακούζι από την 52χρονη φίλη του ένας επιχειρηματίας. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από την Αγγελική Νικολούλη, ενώ γράφτηκε και βιβλίο γι αυτή.

Ο 39χρονος
«Υποψιάζομαι πολλά αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα. Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί ο πρώην σύντροφός της που ίσως να ξέρει περισσότερα. Να μας εξηγήσει κιόλας γιατί την ημέρα που έφυγε άφησε στο σπίτι τα υπάρχοντά του. Τα ρούχα του βρέθηκαν κρεμασμένα στα σχοινιά», δήλωσε η ξαδέρφη της 42χρονης Ρουμάνας Μόνικας Γκιους, Μιχαέλα Μπόρος, στο protothema.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 39χρονος Ρουμάνος εργαζόταν για λογαριασμό της οικογένειας στην οποία ανήκει το σπίτι στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας. Είχε προσληφθεί από την οικογένεια των ιδιοκτητών του σπιτιού πριν από καιρό όταν και είχε πεθάνει ο ηλικιωμένος άντρας όπου ζούσε εκεί προκειμένου ο 39χρονος να φροντίζει το κτήμα.

Μυστήριο γύρω από την αποχώρηση του 39χρονου Ρουμάνου
Για άγνωστο λόγο ο 39χρονος Ρουμάνος εγκατέλειψε το σπίτι και το κτήμα στην Κυπαρισσία, καθώς είχε προφασιστεί στους ιδιοκτήτες του οικογενειακούς λόγους και έπρεπε να επιστρέψει στη γενέτειρά του.