Μ. Χρυσομάλλης: Επικοινωνία με Πιερρακάκη – Λιβάνιο για το ζήτημα της προανάρτησης στη Μεσσηνία

Μ. Χρυσομάλλης: Επικοινωνία με Πιερρακάκη – Λιβάνιο  για το ζήτημα της προανάρτησης στη Μεσσηνία

Επικοινωνία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, την προηγούμενη Πέμπτη και με τον υφυπουργό, αρμόδιο για το Κτηματολόγιο, Θοδωρή Λιβάνιο, χθες, είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης, σχετικά με το μεγάλο αριθμό σφαλμάτων που έχει εντοπιστεί μετά την προανάρτηση για το Κτηματολόγιο στη Μεσσηνία.

Ο κ. Χρυσομάλλης ενημέρωσε τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς και το γενικό διευθυντή της Κτηματολόγιο Α.Ε., Στέφανο Κοτσώλη, για το μεγάλο αριθμό σφαλμάτων που έχουν εντοπιστεί στα όρια των γεωτεμαχίων, ο οποίος ειδικά στην περιοχή της Τριφυλίας φθάνει σε ποσοστό σχεδόν 90% των ανηρτημένων ιδιοκτησιών. Όπως τόνισε στο γενικό διευθυντή ο Μεσσήνιος βουλευτής, αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι πως ο ανάδοχος του έργου δεν καταχώρισε τα εξαρτημένα τοπογραφικά διαγράμματα που είχαν συνταχθεί από μηχανικούς, αλλά αντίθετα διατηρήθηκαν οι αρχικές καταχωρήσεις, που προέρχονταν από αγροτικά μητρώα. Αντίστοιχα σφάλματα σε μικρότερο βαθμό εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές του νομού, ενώ δε λείπουν και άλλα λάθη καταχώρισης.

Ο κ. Κοτσώλης ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Κτηματολόγιο Α.Ε. και διαβεβαίωσε τον Μίλτο Χρυσομάλλη πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην ταλαιπωρηθεί κανένας πολίτης και να ενσωματωθούν τα τοπογραφικά των ιδιοκτησιών που έχουν εκπονήσει οι μηχανικοί.

Επιπλέον, ο γενικός διευθυντής της Κτηματολόγιο Α.Ε. ενημέρωσε τον κ. Χρυσομάλλη πως σήμερα Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί στην Καλαμάτα, προκειμένου να ενημερωθεί για το ζήτημα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και να αποκτήσει ιδία άποψη για το μέγεθος του προβλήματος.

«Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, καθώς και το γενικό διευθυντή της Κτηματολόγιο Α.Ε., Στέφανο Κοτσώλη, συνάδελφο πολιτικό μηχανικό, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τα εσφαλμένα όριο γεωτεμαχίων στην προανάρτηση του κτηματολογίου στη Μεσσηνία. Όπως με διαβεβαίωσαν οι υπουργοί και ειδικά ο γενικός διευθυντής, θα γίνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι συμπολίτες μας και άμεσα θα βρεθεί τεχνική λύση. Επιπλέον, όπως με ενημέρωσε ο κ. Κοτσώλης, σήμερα Τρίτη θα βρεθεί εκτάκτως στην Καλαμάτα για να ενημερωθεί από κοντά για την έκταση του προβλήματος και να συντονίσει τις διαδικασίες για την επίλυσή του. Άλλωστε, η έννοια της προανάρτησης αυτή τη σημασία έχει, να βρεθούν εγκαίρως τα λάθη και να θεραπευθούν πριν από την οριστική ανάρτηση», δήλωσε σχετικά ο Μίλτος Χρυσομάλλης.