Με ευλάβεια και λαμπρότητα εορτάστηκε στην Κυπαρισσία η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού

Με ευλάβεια και λαμπρότητα εορτάστηκε στην Κυπαρισσία η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού

Με ευλάβεια αλλά και λαμπρότητα τιμήθηκε προχθές και χθες η δεσποτική εορτή της Παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία!

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Πανηγυρίστρα, όπου προχθές τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μερκούρης και Σταματία Αλεξοπούλου και η διευθύντρια Π.Ε. Μεσσηνίας, Θεοφανεία Σιούτη.

Χθες το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, παρουσία των βουλευτών Μεσσηνίας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, Μίλτου Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά, του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, του τέως περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη, του τέως δημάρχου κι επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε» Παναγιώτη Κατσίβελα, της γενικής γραμματέως του Δήμου, Μαρίας – Μερόπης Μυλωνά, των αντιδημάρχων Δημήτρη Στριμπάκου, Σωτήρη Μπακούρου και Μαρίας Παναγοπούλου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπου Αυρηλιώνη, των δημοτικών συμβούλων Γιάννη Μερκούρη, Γιάννη Κατσούλα, Χαράλαμπου Καναλουπίτη, Μαρίας Πανουσιοπούλου, Σταματίας Αλεξοπούλου και Παναγιώτη Τσαφαρά, της περιφερειακής συμβούλου Αντωνίας Μπούζα, του διοικητή του Α.Τ. Τριφυλίας Γεωργίου Κρυοβρυσανάκη και του αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν. Μεσσηνίας με αρμοδιότητα τη Ν.Μ. Κυπαρισσίας, Δημήτρη Λαμπρόπουλου, μετά της συζύγου του Μαρίας Μπρατσιάκου.

Να σημειωθεί ως πιστοί από περιοχές της Πελοποννήσου και την Αττική συνέρρευσαν και συμμετείχαν ευλαβικά στις θρησκευτικές τελετές, ανάβοντας ένα κερί και προσκυνώντας το στολισμένο με βασιλικό Τίμιο Σταυρό, με την ευχή να ξεπεραστεί η πανδημία. Πολιτικοί δε και αυτοδιοικητικοί ευχήθηκαν για υγεία!

Του Ηλία Γιαννόπουλου