Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν “Οι τελευταίες γάτες” από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν  “Οι τελευταίες γάτες” από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε προχθές με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος της παράστασης “Οι τελευταίες γάτες” από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, παρά τις δυσκολίες που  συνάντησαν ένα χρόνο τώρα (πανδημία, καραντίνα, δύσκολες διαδικτυακές συναντήσεις, παιδιά νοσήσαντα, τοπικά λοκ ντάουν, καταιγίδα στην πρεμιέρα). Ακόμα και την τελευταία στιγμή ένα ψιλόβροχο που μούσκεψε τη Σκηνή του αμφιθέατρου του Κάστρου, με κίνδυνο να γλιστρήσουν οι ηθοποιοί, δεν μπόρεσε να λιγοστέψει το μεράκι και το κουράγιο των παιδιών να ζωντανέψουν τους ρόλους τους με τον καλύτερο τρόπο.

«Οι ήρωες της θεατρικής ομάδας», σημειώνεται σχετικά, «έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έριξαν αυλαία σε μια παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και τους φίλους της Πειραματικής. Οι θεατές, παρά το ψιλόβροχο, έμειναν σταθεροί στις θέσεις τους και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό την παράσταση για τη νεανική φρεσκάδα και την πρωτοτυπία, το έξυπνο κείμενο και τη εξαιρετική σκηνοθετική ματιά της Γιώλικας Πουλοπούλου, τις υπέροχες χορογραφίες και την κίνηση που δίδαξε η Ανθή-Η. Δρίλια, τη μουσική επένδυση του Χρήστου Καλαϊτζόπουλου, και τα σκηνικά, τα κοστούμια που επιμελήθηκε και τις μάσκες που κατασκεύασε ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος.

Η συμμετοχή των παιδιών της “Σύντηξης” και η σημαντική βοήθειά τους στη συνεχή  εναλλαγή των σκηνικών έδωσε το τελικό στίγμα μιας ακόμα επιτυχημένης ομαδικής θεατρικής δημιουργίας της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλη την ομάδα των παιδιών και των συντελεστών για το μεράκι, τη αδιάκοπη δουλειά, την υπομονή και την αντοχή τους μπροστά σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Ένα ακόμα ευχαριστώ για τους φίλους που υποστήριξαν τεχνικά την παράσταση, το Γιώργο Μίνο στο ήχο, τον Γιώργο Ηλιόπουλο, από ΗΧΟΣ & ΦΩΣ, στα φώτα και τον Γιώργο Αγγελόπουλο στην κατασκευή, στήσιμο και ξεστήσιμο των σκηνικών.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Καλαμάτας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για τη στήριξη και τους χορηγούς επικοινωνίας των τοπικών ΜΜΕ για την προβολή της παράστασης, όπως και όλους τους θεατές που ανηφόρισαν στο υπέροχο Κάστρο Καλαμάτας παρά τα αυστηρά μέτρα προστασίας που είχαμε ορίσει για την παρακολούθηση της παράστασης και πειθάρχησαν σε αυτά.

Ο αγώνας συνεχίζεται με όλα τα όμορφα καινούργια δρώμενα που έρχονται από την Πειραματική Σκηνή».

Εγγραφές

Από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου (18.00-20.00) καθημερινά στην αίθουσα του συλλόγου, Ευριπίδου 2, ξεκινούν οι εγγραφές:

-στα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά 4-12 χρόνων και

-στη θεατρική ομάδα για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2721021653, 82864, κινητά: 6977437279, 6971540945.