Μεσσήνη: Υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας»

Μεσσήνη: Υποδοχή της Εικόνας  της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας»

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας» θα υποδεχθεί η Μεσσήνη την προσεχή Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στο πρόπυλο του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου στην Πανηγυρίστρα.

Λόγω της πανδημίας και των επιβαλλόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, για δεύτερη χρονιά φέτος δε θα πραγματοποιηθούν λιτανεύσεις κατά την κάθοδο και την άνοδο της Εικόνας.

Σύμφωνα δε με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, οι υπόλοιπες λατρευτικές εκδηλώσεις, Ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες, θα γίνουν κανονικά, τόσο στον Ιερά Μονή Βουλκάνου όσο και στο Μετόχι της Μονής της Μεσσήνης.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας έχει ως εξής:

-Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, από 7.00 μ.μ. έως  τα μεσάνυχτα, Ιερά Αγρύπνια (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία) της καθόδου στην Ιερά Μονή

-Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Μετόχι της Μεσσήνης (Πανηγυρίστρα). Στις 10.30 π.μ. θα γίνει υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στο πρόπυλο του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου, από το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο. Ακολούθως θα γίνει ενθρόνιση της Εικόνας στο προσκυνητάρι για εννεαήμερο προσκύνημα.

Το απόγευμα στις 7.00 Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στη Θεοτόκο Βουλκανιώτισσα.

-Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, 7.00 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 7.00 θα τελεστεί η Ακολουθία του Αγιασμού μετά του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων, τα οποία φυλάσσονται στη Μονή.

-Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, 7.00 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 7.00 Εσπερινός και Ιερή Παράκληση στη Θεοτόκο Βουλκανιώτισσα

-Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 7.00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

-Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία για τη μνήμη της. Στις 7.00 μ.μ. Εσπερινός και από τις 9.00 μ.μ. έως τις 00:00 μεσονύχτια Ιερά Αγρυπνία  

-Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία της ημέρας και το απόγευμα στις 7.00 Εσπερινός

-Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Κυριακής και στις 7.00 μ.μ. Εσπερινός και Χαιρετισμοί της Παναγίας.

-Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 7.00 μ.μ. Εσπερινός και Ακολουθία του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου

-Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 7.00 μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση, μετά το πέρας της οποίας η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει για το Μοναστήρι, όπου από τις 9.00 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα θα γίνει η Ιερά Αγρυπνία της Ανόδου.