Νέοι Καλαμάτας: Αγιασμό, προπονήσεις, φιλικά, κύπελλο Μεσσηνίας και πρωτάθλημα Super League 2 K19…

Νέοι Καλαμάτας: Αγιασμό, προπονήσεις, φιλικά, κύπελλο Μεσσηνίας και πρωτάθλημα Super League 2 K19…

Αγιασμό πραγματοποίησε χθες στο γήπεδο του Ασπροχώματος η ομάδα Νέων της Καλαμάτας, με τον ποδοσφαιρόφιλο παπα-Ξενοφώντα Γαλανόπουλο να προσθέτει και τις προσωπικές του ευχές για καλή χρονιά και επιτυχίες.

Το τμήμα Κ19, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και παίκτες της Κ17 των «μελανόλευκων», συνεχίζει τις προπονήσεις για 4η εβδομάδα, ενώ έχει δώσει και δύο φιλικά παιχνίδια.

Την προσεχή Κυριακή θα υποδεχθεί σε φιλικό-ρεβάνς την Εράνη Φιλιατρών, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου θα δώσει τον πρώτο της επίσημο αγώνα, αντιμετωπίζοντας την ΑΕ Λογγάς, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Ωστόσο, βασικό …πεδίο δράσης για το νεανικό συγκρότημα της Μαύρης Θύελλας θα είναι το πρωτάθλημα Νέων Super League 2, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση, παρά μόνο η πληροφορία ότι θα διεξαχθεί στο πλαίσιο τεσσάρων γεωγραφικά κατανεμημένων ομίλων.

«Η ομάδα διαθέτει πάρα πολύ καλό υλικό και δουλεύει πάρα πολύ καλά. Ο στόχος είναι να έχει θετική παρουσία στο πρωτάθλημα, που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Το τμήμα των Νέων είναι η κύρια “δεξαμενή” για την στελέχωση του ανδρικού τμήματος. Τα παιδιά θα δείξουν στο γήπεδο τις ικανότητές τους και αρκετά από αυτά έχουν, πραγματικά, όλα τα φόντα να χτυπήσουν την πόρτα του ανδρικής ομάδας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Μαύρης Θύελλας, Τάσος Χατζηαγγελής, ενώ παράλληλα ευχήθηκε καλή επιτυχία στην μεγάλη ομάδα της Καλαμάτας, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να ανέβει στη Super League.   

Ο προπονητής των Νέων της Καλαμάτας, Φραγκίσκος Κεράνης, ξεκίνησε τις δηλώσεις του εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Αργυρόπουλου, καθώς «ήταν ένα αγαπητό και νέο σε ηλικία παιδί, ο πρόωρος χαμός του οποίου συγκλόνισε όλη τη Μεσσηνία». Στη συνέχεια ευχήθηκε υγεία σε όλο τον κόσμο και να ξεπεράσουμε γρήγορα την πανδημία, επιστρέφοντας σε μια πιο κανονική ζωή. Ο Φρ. Κεράνης δεν παρέλειψε να ευχηθεί κι αυτός καλή επιτυχία στην πρώτη ομάδα της Καλαμάτας και στην προσπάθειά της να πρωταγωνιστήσει, πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχή άνοδο που θα τη φέρει στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μιλώντας για τους Νέους της Μαύρης Θύελλας και το αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League 2 ο ίδιος ανέφερε: «Η συμμετοχή σε μια σημαντική διοργάνωση αποτελεί μια νέα πρόκληση που θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να πάρουν εμπειρίες. Μετά από δύο χρόνια χωρίς αγωνιστική δράση, λόγω του κορωνοϊού, τα παιδιά περιμένουν το πρωτάθλημα με ανυπομονησία. Το επίπεδο αναμένεται να είναι πολύ υψηλό, καθώς συμμετέχουν ιστορικές ομάδες που έχουν τη δυναμική της κατηγορίας.

Και η δική μας η ομάδα διαθέτει αξιόλογους ποδοσφαιριστές, στους οποίους εμείς οι προπονητές προσπαθούμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για να κάνουν το επόμενο βήμα και να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα».  

Την ομάδα Κ19 της Καλαμάτας απαρτίζουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Κουρετζής, Βαρελάς, Τσιφτσής (τερματοφύλακες), Παπαγεωργακόπουλος, Μητρόπουλος, Ρούπας, Στυλιανόπουλος, Γουρνάς, Παυλής, Μεμά, Σάλα, Άλεν Λούτα (αμυντικοί), Παπαδόπουλος, Θεοφιλόπουλος, Σερπάνος, Γ. Σαούτης, Γιαννόπουλος, Σκοπέτος, Δικαιουλάκος, Μούζος (μέσοι), Σακκάς, Καραγιάννης, Φράγκος, Μωραγιάννης, Π. Σαούτης, Ρουμελιώτης, Μουζάκης, Δρούγας, Γκότσης, Διονυσόπουλος (επιθετικοί).

Στη θέση του προπονητή συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά ο Φραγκίσκος Κεράνης, προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Τζανέτος Κατσαρέας και γυμναστής ο Χρήστος Οικονομίδης. Ο τελευταίος, μαζί με τον Σταύρο Παπαγεωργίου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα μικρότερα τμήματα της ακαδημίας της Καλαμάτας, που θα ξεκινήσουν προετοιμασία την προσεχή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. στο αθλητικό κέντρο του Κορδία. Στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας παραμένει ο Τάσος Χατζηαγγελής, ενώ νέο πρόσωπο είναι η Ελένη Μπιζίμη, η οποία αναλαμβάνει σύμβουλος διατροφής και άλλα οργανωτικά και διοικητικά καθήκοντα.

Ο Μουλατσιώτης ανοίγει σήμερα τον κύκλο επικοινωνίας με παλαίμαχους, επαγγελματίες
Μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες που εγκαινιάζονται τη νέα σαιζόν είναι η επαφή παλαίμαχων και νυν επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας με την ομάδα των Νέων. Στο πλαίσιο αυτό ο παλιός παίκτης της Μαύρης Θύελλας, Νίκος Μουλατσιώτης, θα δώσει το «παρών» στη σημερινή προπόνηση και θα μιλήσει στα νέα παιδιά. «Είναι ένας θρύλος της ομάδας της Καλαμάτας και θα μιλήσει στους παίκτες για την ιστορία μας και τι πρεσβεύει η φανέλα που φοράμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φραγκίσκος Κεράνης.
Χ.Ε.