Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος αγοράζει κορινθιακή σταφίδα για να τη διανείμει στους μαθητές

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος αγοράζει κορινθιακή σταφίδα για να τη διανείμει στους μαθητές

Τη διανομή κορινθιακής σταφίδας στα σχολεία της περιοχής του ξεκινά άμεσα ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση του προϋπολογισμού και τη διάθεση 10.500 ευρώ για την αγορά κορινθιακής σταφίδας από την Ένωση Μεσσηνίας, προκειμένου να διανεμηθεί στους μαθητές των σχολείων της επικράτειάς του.

Μιλώντας σχετικά ο δήμαρχος τόνισε: «Ο στόχος της απόφασής μας είναι διττός. Πρώτον, δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές να γευτούν και να γνωρίσουν τη μεγάλη διατροφική αξία της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, που είναι μεσσηνιακής παραγωγής, με απώτερο σκοπό να την εντάξουν στη διατροφή τους διαχρονικά. Δεύτερον, με την κίνηση αυτή ενισχύουμε τις προσπάθειες της Ένωσης Μεσσηνίας να διαθέσει μέρος από τις σημαντικές ποσότητες του αδιάθετου προϊόντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι ο πρώτος Δήμος της Μεσσηνίας που αναλαμβάνει αυτή την υποχρέωση διανομής αδιάθετης σταφίδας, που αποτελεί μια κίνηση συμπαράστασης στους σταφιδοπαραγωγούς για να διαθέσουν τις περσινές ποσότητες, που πλέον είναι συσκευασμένες σε ατομικές μερίδες, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί και το καλό παράδειγμα σε άλλους Δήμους ή φορείς να πράξουν αναλόγως».