Οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Με βάση μια σειρά διεκδικήσεων, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσσηνίας προετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στην πανελλαδική συγκέντρωση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Το εν λόγω συλλαλητήριο, που αντανακλά τις διεκδικήσεις συνταξιούχων από όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, τιμώντας, παράλληλα, έτσι την Παγκόσμια Ημέρα Συνταξιούχων την 1η Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, Παναγιώτης Θεοδώρου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Διεκδικούμε όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί από τη δουλειά μας, και τα οποία έχουμε πληρωμένα. Μεταξύ των υπόλοιπων βασικών διεκδικήσεών μας είναι και η διεκδίκηση αποζημίωσης στους πληγέντες συνταξιούχους από τις καταστροφικές πυρκαγιές». Γι’ αυτό και απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της 8ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε και ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσσηνίας, Χρήστος Αντωνόπουλος, «στο συλλαλητήριο αυτό διεκδικούμε τη διαπραγμάτευση σοβαρών προβλημάτων τα οποία λιμνάζουν για χρόνια. Πρέπει, επιτέλους, να διαμαρτυρηθούμε για τα αδίκως κομμένα δικαιώματά μας».

Όπως σημείωσε στη συνέχεια, οποιοσδήποτε συνταξιούχος, μέλος ή μη του σωματείου, μπορεί να συμμετέχει στο συλλαλητήριο, εφόσον το επιθυμεί, επικοινωνώντας με το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.