Οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες ιρακινής υπηκοότητας οι παράνομοι μετανάστες

Οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες ιρακινής υπηκοότητας οι παράνομοι μετανάστες

Στον ανακριτή σήμερα οι δύο Τούρκοι διακινητές  

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τη διακίνηση 10 μεταναστών, οι οποίοι βρέθηκαν σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών την Τρίτη από  στελέχη του Λιμεναρχείου Πύλου, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε σκάφος στο οποίο επέβαιναν 10 αλλοδαποί, παράνομοι μετανάστες, και δύο Τούρκοι, ηλικίας 63 και 55 ετών, ως κυβερνήτες.

Οι δέκα αλλοδαποί είναι όλοι ενήλικες, ιρακινής καταγωγής, με δύο γυναίκες ανάμεσά τους. Ήδη, μάλιστα, έχουν μεταφερθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες απέλασής τους.

Οργανωμένο κύκλωμα
Από την προανάκριση που έκανε το Λιμεναρχείο Πύλου προέκυψε ότι οι δύο Τούρκοι κυβερνήτες είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος μεταφοράς παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία, οι οποίοι και συνελήφθησαν ως διακινητές.

Οι δέκα Ιρακινοί επιβαίνοντες έφεραν ταξιδιωτικά έγγραφα χωρίς την προβλεπόμενη άδεια εισόδου στη χώρα. Οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί ήρθαν σε επαφή με διακινητές στη χώρα τους, οι οποίοι τους κανόνισαν τη μεταφορά στην Κωνσταντινούπολη κι έπειτα τους επιβίβασαν σε σκάφος που τους υπέδειξαν, με κυβερνήτες τους δύο Τούρκους διακινητές, με σκοπό τη μεταφορά τους στην Ιταλία, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό τουλάχιστον των 5.000 δολαρίων έκαστος.

Σκάφος από το Βόλο
Επιπρόσθετα, το σκάφος είχε ναυλωθεί από τον έναν από τους δύο κυβερνήτες διακινητές στο Βόλο, ο οποίος το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να γίνει η παράνομη μεταφορά των αλλοδαπών.

Από το Λιμεναρχείο Πύλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε το σκάφος, ενώ από τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Πύλου, εξετάζονται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει για τον εντοπισμό και τη σύλληψη κι άλλων μελών του υπόψη κυκλώματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Της Βίκυς Βετουλάκη