Ουσιώδες ζήτημα η προστασία των αστέγων

Ουσιώδες ζήτημα η προστασία των αστέγων

Η συζήτηση για την έλλειψη στέγης αρκετών συμπολιτών μας επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όμως η εικόνα που παρατηρείται στην Καλαμάτα δεν είναι καθησυχαστική.

Το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα, και υπό τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορωνοϊού, βλέπουμε άτομα «δίχως σταθερές συντεταγμένες» να κοιμούνται σε παγκάκια στο πάρκο, στην κεντρική πλατεία και στην αγορά της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του «Θάρρους», τον περασμένο Νοέμβριο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Σαράντος Μαρινάκης, είχε δηλώσει ότι μέχρι τα περασμένα Χριστούγεννα θα είχε ξεκινήσει η λειτουργία μιας δομής φιλοξενίας αστέγων-υπνωτηρίου, με δυναμική νυχτερινής στέγασης 10 έως 20 ατόμων.

Ξεκινά η λειτουργία του υπνωτηρίου το επόμενο δεκαπενθήμερο

Στη βάση αυτή, και σύμφωνα με υπουργικές αποφάσεις των τελευταίων μηνών που ορίζουν ότι οι άστεγοι θα πρέπει να μετακινηθούν σε κατάλληλους χώρους φιλοξενίας με μέριμνα των Δήμων, θέσαμε εκ νέου το ερώτημα, τι μέλλει γενέσθαι με την έναρξη λειτουργίας του υπνωτηρίου, μιας και δεν έχει υπάρξει νεότερη ενημέρωση έκτοτε.

Σε επικοινωνία μας, λοιπόν, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πρόνοιας, ο κ. Μαρινάκης μάς ανέφερε ότι ο κεντρικός χώρος της δομής φιλοξενίας είναι ήδη έτοιμος και εξοπλισμένος, ενώ κατά το επόμενο διάστημα-πιθανόν το προσεχές δεκαπενθήμερο- προβλέπεται να γίνουν τα εγκαίνιά του.

Ελπίζουμε η έναρξη λειτουργίας της δομής να είναι αποτελεσματική και να δώσει λύσεις, αφού η δημιουργία της είναι απαραίτητη, όπως αποδεικνύεται καθημερινά.

Της Χριστίνας Μανδρώνη