Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Η Καλαμάτα, πόλη φιλική, ανθρώπινη, σύγχρονη και φιλόξενη για όλους

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Η Καλαμάτα, πόλη φιλική, ανθρώπινη, σύγχρονη και φιλόξενη για όλους

Αφιερωμένη στη χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη και ανάπτυξη (Tourism for Inclusive Growth) ήταν η χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2021 και στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε χθες ενημερωτική δράση στον πεζόδρομο της Αριστομένους (έναντι ιστορικού Δημαρχείου).

Η πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο είχε ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας του εορτασμού, αλλά και της επίδρασης του τουρισμού στην περιοχή μας, και υλοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, με τη στήριξη και συνέργεια του Καφεκοπτείου Σπίνος, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η δράση βρέθηκαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μπασακίδης και Αναστάσιος Σκοπετέας.

Σε δήλωσή του δε ο κ. Μπασακίδης επισήμανε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου, καθώς αναμένεται η εκκίνηση της διαδικασίας εκπόνησης του marketing plan για τον τουρισμό, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, ενώ ακολουθεί και η διαδικασία της ταυτότητας και του branding. Ο κ. Μπασακίδης εκτίμησε ότι η Καλαμάτα θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το νέο χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, που αναμένεται για την περιοχή μας το Φεβρουάριο του 2022.

Για το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που επικεντρώνεται στη χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη και ανάπτυξη του τουρισμού, μίλησε εκπροσωπώντας το ΙΕΚ Ορίζων ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, ενώ στο δικό του μήνυμα ο δήμαρχος Καλαμάτας σημειώνει: «Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) και είναι προφανές ότι η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα σε όλο τον κόσμο. Η Καλαμάτα όχι μόνο αντέχει, αλλά κάνει και βήματα προς τα εμπρός, μέσα από την εκπόνηση ενός ολιστικού πλάνου ανάδειξης και αξιοποίησης του τουριστικού μας προϊόντος.

Η Καλαμάτα είναι μία πόλη που την εμπιστεύεται η τουριστική αγορά και στην κατεύθυνση αυτή κινείται και ο σχεδιασμός μας. Μία πόλη φιλική, ανθρώπινη, σύγχρονη και φιλόξενη για όλους».