Στη μανιάτικη γη περπατά ο Ευκλής Καλαμάτας

Στη μανιάτικη γη περπατά ο Ευκλής Καλαμάτας

Στη Μεσσηνιακή Μάνη εξορμoύν οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» αυτήν την Κυριακή (19/9), για να περπατήσουν πάνω στο λιθόστρωτο καλντερίμι από τα Σωτηριάνικα έως το φαράγγι του Ριντόμου και να καταλήξουν μέσα από αυτό στο πέτρινο γεφύρι της Κάτω Κοσκάρακα

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το χωριό με προορισμό την περιοχή Μαυρίνιτσα (ονομάστηκε έτσι από την πριγκίπισσα Άννα, αδερφή του Παλαιολόγου, που έφτασε εκεί μετά από το θάνατό του ντυμένη στα μαύρα).

Στην ίδια περιοχή μέσα στα ελαιοπερίβολα θα δουν το εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου 12ου – 13ου αιώνα, καθώς και την ανακαινισμένη εντυπωσιακή εκκλησία της Αγίας Κυριακής με το αλωνάκι μπροστά της.

Φτάνοντας στο ναό του Αγίου Νικολάου, του 17ου αιώνα, θα ξεδιψάσουν στα δροσερά, κρυστάλλινα νερά της «Δροσοπηγής» που βρίσκεται μπροστά του.

Θα μπουν πλέον στο λιθόστρωτο κατηφορικό καλντερίμι, που ενώνει το χωριό Σωτηριάνικα με τον Κάμπο και αποτελεί μέρος από το ξακουστό μονοπάτι – καλντερίμι των αγωγιατών του 17ου – 18ου αιώνα, το «Μπίλιοβο», που ξεκινά από το χωριό Αλτομιρά.

Το καλντερίμι θα τους οδηγήσει στο πέτρινο γεφύρι της Πάνω Κοσκάρακας μέσα στο φαράγγι του Ριντόμου, ενώ μετά μια ώρα περίπου θα φτάσουν στο γεφύρι της Κάτω Κοσκάρακας.

Η διαδρομή είναι ήπια κατηφορική, εύκολη και βατή για όλη την οικογένεια και δεν ξεπερνά μαζί με τις περιηγητικές στάσεις τις  τρεις με τρεισήμισι ώρες.

Βαθμός δυσκολίας: Α΄.

Μετά την εξόρμησή τους θα μεταβούν με το πούλμαν στο όμορφο ημιορεινό χωριό Κάμπος, για να απολαύσουν καφέδες, κρύες μπύρες, ουζάκια και ό,τι άλλο επιθυμούν, με ελεύθερο χρόνο.

Μετάβαση με λεωφορείο με 85% πληρότητα και κόστος 10 ευρώ (μέλη και φοιτητές) και 13 ευρώ (μη μέλη). Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ είναι απαραίτητα όλα τα σχετικά έγγραφα για την Covid 19.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, απογευματινές ώρες: Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος Τύπου) στα τηλέφωνα 27210 90627 και 697 425 2234.