Στην Καλαμάτα η Ευρωπαϊκή Ακαδημία του προγράμματος Jean Monnet

Στην Καλαμάτα η Ευρωπαϊκή Ακαδημία του προγράμματος Jean Monnet

Στο αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα διεξήχθησαν οι τετραήμερες εργασίες της 4ης Ευρωπαϊκής Ακαδημίας του προγράμματος Jean Monnet, με θέμα «Περιφερειακή Επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε. και στην Ελλάδα στη μετά covid-19 εποχή», οι οποίες και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή.

Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, την οποία στήριξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δόθηκε συνέντευξη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας από τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτη Λιαργκόβα, πρόεδρο και επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), και τον επίκουρο καθηγητή Νίκο Αποστολόπουλο.

Η θεματική που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της 4ης Ευρωπαϊκής Ακαδημίας του προγράμματος Jean Monnet απευθυνόταν σε στελέχη της αγοράς, της Περιφέρειας, Αναπτυξιακών Εταιρειών, ΝΠΔΔ, νέους ερευνητές, στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων και συμβουλευτικών εταιρειών.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας  ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και των καθηγητών Παναγιώτη Λιαργκόβα και Νίκου Αποστολόπουλου ως προς τη διοργάνωση του συνεδρίου. Στηρίζουμε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο και συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε θέματα τοπικής επιχειρηματικότητας, σε μία δύσκολη εποχή για τις επιχειρήσεις και την οικονομία της χώρας.

Τέτοιες δράσεις εξωστρέφειας είναι βέβαιο ότι συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των στελεχών της αγοράς και ιδιαίτερα των νέων. Στόχος μας είναι η καλύτερη Αξιοποίηση των Διαρθρωτικών Πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ταμείου Ανάκαμψης για μία αειφόρο ανάπτυξη στη μετά -covid-19 εποχή” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Στ. Αναστασόπουλος.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας μίλησε για την αναγκαιότητα επένδυσης στην καινοτομία και εξωστρέφεια την παρούσα χρονική στιγμή, ο καθηγητής Π. Λιαργκόβας αναφέρθηκε στην μετά covid εποχή και ιδιαίτερα στα εργαλεία που διατίθενται με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, ενώ ο καθηγητής Ν. Αποστολόπουλος για την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία βασίζονται στις συνέργειες και προσανατολίζονται στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας.