Συγκέντρωση βιβλίων στην Καλαμάτα για τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών

Συγκέντρωση βιβλίων στην Καλαμάτα για τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών

«Πολιτιστική συνταγογράφηση». Ο όρος δεν είναι κατ’ αρχάς άγνωστος στην Αμερική, ενώ πιο περιορισμένα στην Ευρώπη. Αφορά στο σχεδιασμό και την υιοθέτηση πρωτοβουλιών που χρησιμοποιούν τις τέχνες ως θεραπευτική αγωγή, αναγνωρίζοντας βάσει ερευνών την ευεργετική τους επίδραση στην υγεία ανθρώπων που πάσχουν από ψυχικά τραύματα.

Και αντικατοπτρίζει – σε μεγάλο βαθμό- το περιεχόμενο της εκδήλωσης με θέμα “Βιβλίο – Ένα ταξίδι που μας ανταμώνει…”, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Σκοπός της η συγκέντρωση σχολικών ειδών και βιβλίων για τους πυρόπληκτους μαθητές περιοχών της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας, της Λακωνίας, της Ηλείας και της Εύβοιας.

Το είπε πολύ όμορφα, κατά της διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου σε χώρο της “Φάος” ΚοινΣΕπ και του “House by Phaos” της Νέλλης Κουβελάκη, η φιλόλογος- συγγραφέας και πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, Αντωνία Παυλάκου. “Το βιβλίο”, τόνισε μεταξύ άλλων, “έχει ιαματική δράση”.

Στη χθεσινή εκδήλωση ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, υπογράμμισε ότι “οι φορείς του Δήμου συμμετέχουν με κάθε τρόπο σε αυτό τον αγώνα αλληλεγγύης, μια και η Καλαμάτα έχει απολαύσει στο παρελθόν της αγάπη των ανθρώπων από Ελλάδα και εξωτερικό”. Οπότε η αρωγή και συνεργασία σε αυτή την προσπάθεια είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Επίσης, η φιλόλογος- εκπρόσωπος του φορέα “Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι – Βιβλιοταξιδεύουμε” και διευθύντρια Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων & International Action Art, Ελευθερία Χαλίλι, επισήμανε ότι η δράση αλληλεγγύης αρχίζει και δυναμώνει ολοένα και περισσότερο, γεγονός που ικανοποιεί όλους τους συντελεστές της προσπάθειας.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη και η σημαντική βοήθεια που προσφέρει η Νέλλη Κουβελάκη σε κάθε εκδήλωση αλληλεγγγύης για μικρούς και μεγάλους.

Να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το παιδικό βιβλίο “Η πριγκιπονεραϊδούλα Μελίτη και οι μαγικές της δυνάμεις” από τη συγγραφέα του, Παναγιώτα Φλεβάρη, δικηγόρο Καλαμάτας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Φίλη Ντόγκα, εκπαιδευτικός- συγγραφέας βιβλίων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και μέλος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων.

Επίσης, η επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, Αγγελική Ρουμελιώτου, θα αναφερθεί στη σπουδαιότητα του ρόλου των βιβλίων στη ζωή των παιδιών.

Επί της ουσίας, η χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν ένα κάλεσμα προς τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται να επιτευχθεί ο κύριος στόχος της δράσης, που είναι η αποστολή ενός μεγάλου όγκου βιβλίων για τους μαθητές των προαναφερόμενων πληγεισών περιοχών.

Να σημειωθεί πως η συγκέντρωση των ειδών ξεκίνησε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας προχθές και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8/10.
Α.Π.