Συνάντηση Άγγελου Χρονά με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ

Συνάντηση Άγγελου Χρονά  με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ

Η δημιουργία νέων τομέων αλλά και ζητήματα εκπαίδευσης και συνεχιζόμενης κατάρτισης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά τη συνάντηση που είχε ο εντεταλμένος σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Άγγελος Χρονάς, με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρονάς συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, Παναγιώτη Κουτσουμπέλη και με την ιατρό του ΕΚΑΒ-υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Βασιλική Δημητροπούλου-Ντεϊμεντέ.

Kατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους υπευθύνους του ΕΚΑΒ, ο κ. Χρονάς αναφέρθηκε αναλυτικά στην ανάγκη υποδομών που αφορούν στο ΕΚΑΒ της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στη δημιουργία τριών νέων τομέων, οι οποίοι είχαν τεθεί ως αίτημα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ στην Τρίπολη. Οι τρεις νέοι τομείς που πρέπει να δημιουργηθούν είναι στην Αρκαδία (Γορτυνία), στην Αργολίδα (Ερμιονίδα) και στη Μεσσηνία (Άγιος Ανδρέας).

Επίσης, ενημερώθηκε για τη λειτουργία των ενοποιημένων ΕΚΑΒ -ΚΕΠΥ και ξεναγήθηκε στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ, όπου επιτελείται σημαντικό έργο στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης και της ανάγκης για συνεχιζόμενη κατάρτιση. Ακόμα δε, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την ομάδα διαχείρισης κρίσεων στο Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και στο Συντονιστικό Κέντρο του 166.

«Το ΕΚΑΒ επιτελεί ένα σημαντικό έργο στην καθημερινότητα που έχει να κάνει με την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα», σημείωσε ο κ. Χρονάς μετά το πέρας της συνάντησής του με τον κ. Κουτσουμπέλη και την κα Δημητροπούλου-Ντεϊμεντέ, ενώ συνεχάρη μέσω αυτών όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ για τη συνεισφορά του στη διάρκεια της πανδημίας, η οποία συνεχίζεται.

«Οι άνθρωποι που εργάζονται στο ΕΚΑΒ βρίσκονται καθημερινά στο επίκεντρο της αντιμετώπισης της πανδημίας και είναι εκείνοι που σε πολλές εκ των περιπτώσεων έρχονται πρώτοι σε επαφή με άτομα που νοσούν από covid-19» σχολίασε και κατέληξε λέγοντας πως «τους αξίζουν συγχαρητήρια και θα είμαστε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλευρό τους, σε ό,τι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι».