Συνάντηση δημάρχου Οιχαλίας με Στ. Πέτσα για τα προβλήματα στις πυρόπληκτες περιοχές

Συνάντηση δημάρχου Οιχαλίας με Στ. Πέτσα για τα προβλήματα στις πυρόπληκτες περιοχές

Επίσκεψη στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα πραγματοποίησαν την Τρίτη η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ντονάς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Τασιόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε θερμό κλίμα συνεργασίας, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του Δήμου Οιχαλίας, ιδιαιτέρως δε τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις πυρόπληκτες περιοχές. Μάλιστα, κατατέθηκε ένα τεχνικό δελτίο ύψους 680.000 ευρώ που αφορά στις πυρόπληκτες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ανδανίας. Από πλευράς του, ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος του τεχνικού δελτίου θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο.

Επίσης, συζητήθηκαν κάποια προβλήματα που έχουν προκύψει με τα έργα: «Ανάπλαση ιστορικών χώρων και διαμόρφωση κεντρικής πλατείας τ.κ. Άνω Δωρίου-Σουλιμά» στο σημείο που ορκίστηκαν στα όπλα οι Ντρέδες κατά την Επανάσταση του 1821 και «Ανακατασκευή πατρικής οικίας Μαρίας Κάλλας» στο Νεοχώριο Ιθώμης, καθώς λόγω του ότι δεν υπογράφηκαν προγραμματικές συμβάσεις από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν μπορούν να εξοφληθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο δε κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι αυτός και το επιτελείο του θα διερευνήσουν το θέμα.

Για το λόγο αυτό, «θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον κ. Πέτσα για το πραγματικό ενδιαφέρον που έδειξε για τα αιτήματα του Δήμου μας» αναφέρεται σχετικά σε ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας.