Συνάντηση Λεβεντάκη με στελέχη της «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.»

Συνάντηση Λεβεντάκη με στελέχη της «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.»

Συνάντηση με το Μεσσήνιο διευθύνοντα σύμβουλο της «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. και στελέχη της εταιρείας είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης. Σε ενημερωτική επιστολή του στο facebook αναγράφεται μεταξύ άλλων:  «Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποίησα, σήμερα το πρωί, στα γραφεία της κατασκευαστικής δημόσιας εταιρείας “ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.”, στην Αθήνα. Στη συνάντηση αυτή ήταν παρόντες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αθανάσιος Γιάνναρης, ο γενικός διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού και έργων ΣΔΙΤ, κ. Θεόδωρος Κυριαζόπουλος, καθώς και ο διευθυντής προγραμματικών συμβάσεων ποιοτικού ελέγχου και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, κ. Θεόδωρος Ηλιόπουλος. Επίσης, παρούσα ήταν η ειδική συνεργάτις, για τεχνικά θέματα, στο Δήμο Τριφυλίας, κα Βασιλική Πλέτσα (τοπογράφος μηχανικός).

Σκοπό της συνάντησης των δύο μερών αποτέλεσε η συζήτηση όσον αφορά στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών του κτηρίου του ΕΠΑΛ – Κυπαρισσίας. Ενημέρωσα, λοιπόν, τους εκπροσώπους της άνω εταιρείας (όπως είχα ενημερώσει σχετικά και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, κατά τη συνάντησή μου μαζί του στις 2 Αυγούστου τρέχοντος έτους), ότι το εν λόγω κτήριο φέρει, από το έτος 2015 ακόμα, πρωτόκολλο επικινδυνότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Επομένως, κρίνεται επιτακτική και αναγκαία η άμεση επέμβαση, έτσι ώστε να απαλειφθούν οι αιτίες που δημιούργησαν τις ζημιές στο κτήριο και αυτό να πληροί, πλέον, όλους τους κανόνες ασφάλειας που πρέπει να το διέπουν. Από την πλευρά των εκπροσώπων της άνω εταιρείας έχω, πλέον, τη διαβεβαίωση πως θα αναλάβουν τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών και σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας θα επισκευάσουν τις ζημιές που έχει υποστεί το κτήριο, έτσι ώστε να είναι και πάλι λειτουργικό, αλλά πρωτίστως ασφαλές για μαθητές και εκπαιδευτικούς…».