Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της efood

Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας: Αλληλεγγύη στον αγώνα των  εργαζομένων της efood

Τις κινητοποιήσεις και το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην efood στηρίζει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας.

«Ενώνουμε τις φωνές με τους εργαζομένους στην eFood», σημειώνεται, «και στέλνουμε μήνυμα απειθαρχίας και σύγκρουσης σε όσους νομίζουν ότι τελείωσαν με τα εργατικά δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη εργοδοσία που μεθοδεύει να στείλει στην ανεργία τους συναδέλφους διανομείς ή να τους αναγκάσει να δουλεύουν ως freelancer, βαφτίζοντάς τους μάλιστα “συνεργάτες” (μπλοκάκι) προκειμένου να χάσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμά τους.

Η μάχη που δίνουν αυτήν την περίοδο οι συνάδελφοι γίνεται κόντρα στην εφαρμογή του νέου νόμου εκτρώματος που ψήφισε η Ν.Δ., ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ τσακίζουν κάθε εργατικό δικαίωμα. Ο νόμος-έκτρωμα της Ν.Δ., που άνοιξε τις ορέξεις της εργοδοσίας και απελευθέρωσε τα χέρια της, θα σπάσει στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στο δρόμο.

Απαιτούμε εδώ και τώρα τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να δώσουν ηχηρή απάντηση δυναμώνοντας τα σωματεία τους, συμμετέχοντας στις συλλογικές τους διαδικασίες. Η οργάνωση και ο αγώνας είναι η καλύτερη απάντηση στις ορέξεις κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Ο νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά!

Αλληλεγγύη στους εργαζομένους της efood!».