Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με μελέτες έργων και πυρκαγιές

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο  με μελέτες έργων και πυρκαγιές

Με θέματα που αφορούν μόνο στην έδρα της Περιφέρειας και τη Μεσσηνία συνεδριάζει τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στις 4.00 του απόγευμα, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με επερωτήσεις που έχουν καταθέσει περιφερειακοί σύμβουλοι και θα συνεχισθεί με θέματα που αφορούν στην έδρα.

Από τα πρώτα θέματα που θα τεθούν είναι η συζήτηση για την πορεία υλοποίησης των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και η άμεση χρηματοδότηση για δράσεις και έργα στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Το θέμα έχει τεθεί από τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, Π. Τατούλη, Γ. Δέδε, Θ. Πετράκο και Δ. Λυμπεροπούλου.

Επίσης, έχει τεθεί προς συζήτηση θέμα σχετικά με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η αύξηση του αριθμού των αγριογούρουνων, το οποίο θα εισηγηθεί η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τα θέματα που έχουν ορισθεί να συζητηθούν είναι:

-Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Μελέτη των Δικτύων Αποχέτευσης Λυμάτων Κορώνης και της ΕΕΔΛ Κορώνης» στην περιοχή Γκορτζόγλι Χαροκοπίου ΔΕ Κορώνης, Δήμου Πύλου – Νέστορος

-Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας και διάνοιξη οδού πρόσβασης» της εταιρείας VODAFON – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ. με κωδική ονομασία θέσης «Αρμενιοί Μεσσηνίας» στη θέση «Καριούτα» της ΤΚ Ξηροκαμπίου Δ. Τριφυλίας

-Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Βελτίωση 1ης Ε.Ο. Καλαμάτας – Αγ. Νικόλαος Μάνης (παράκαμψη κοινότητας Κάμπου και Σταυροπηγίου) στη ΔΕ Αβίας, του Δ. Δυτικής Μάνης της ΠΕ Μεσσηνίας.