Τελετή έναρξης σήμερα για το Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου

Τελετή έναρξης σήμερα για το Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου

Tο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) θα πραγματοποιηθεί από σήμερα Πέμπτη 2 έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του CEDA Diabetes (Central European Diabetes Association) και του υπουργείου Υγείας.

Στόχος να παρέχει ό,τι νεότερο σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων σχετικών με τους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου, με έμφαση στην τεκμηριωμένη γνώση και τη συνεπαγόμενη ορθή κλινική πράξη. Εγγύηση, όπως πάντα, αποτελούν οι συμμετέχοντες ομιλητές, εκλεκτοί συνάδελφοι που έχουν διαπρέψει στο χώρο τους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στην τελετή έναρξης του συνεδρίου θα απονεμηθεί το τιμητικό βραβείο «Albert Schweitzer». Φέτος θα απονεμηθούν δύο τιμητικές πλακέτες: η πρώτη «Εις μνήμην Ιατρών που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι την πανδημία SARS CoV-2/COVID 19» και θα τη παραλάβει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Α. Εξαδάκτυλος και η δεύτερη «Εις μνήμην νοσηλευτών-τριών που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι την πανδημία SARS CoV-2/COVID 19» και θα τη παραλάβει η εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών/τριών Ελλάδος ( Ε.Ν.Ε) Κ. Αραποστάθη.

Στην τελετή έναρξης θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και εκπρόσωπος του Ι.Σ. Μεσσηνίας.