Τελετή μνήμης για τα 35 χρόνια από τους σεισμούς του 1986

Τελετή μνήμης για τα 35 χρόνια  από τους σεισμούς του 1986

Τελετή μνήμης με την παρέλευση 35 ετών από τους σεισμούς του 1986 πραγματοποιήθηκε χθες στις 12.00 το μεσημέρι, στο μνημείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κροντήρη και Νέδοντος.

Κατά τη διάρκειά της τελέστηκε τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων των σεισμών της 13ης και της 15ης Σεπτεμβρίου 1986, ενώ ακολούθως ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, απέθεσε λίγα λουλούδια στο μνημείο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

«Συμπληρώνονται σήμερα 35 χρόνια από την ημέρα που ο Εγκέλαδος χτύπησε την Καλαμάτα. Μία ημέρα που έμελλε να χαραχτεί ανεξίτηλα στην ιστορία του τόπου μας» ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Πολίτης, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και διάφοροι άλλοι φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά την οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Σταύρος Μπένος.

Στη συνέχεια δόθηκε ομιλία από τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, δόκτορα Ευθύμιο Λέκκα, με θέμα: «Καλαμάτα 35 χρόνια μετά – Ένας σεισμός ορόσημο για την Αντισεισμική Θωράκιση της χώρας – Νέες Προκλήσεις για την Πολιτική Προστασία».

Τέλος, έγινε παρουσίαση του επικαιροποιημένου σχεδίου τοπικής αντιμετώπισης σεισμικών συμβάντων.
Α.Π.