Θα παραδοθεί σήμερα ο Ρουμάνος που κατηγορείται για το θάνατο της Μόνικας στην Κυπαρισσία

Θα παραδοθεί σήμερα ο Ρουμάνος που κατηγορείται για το θάνατο της Μόνικας στην Κυπαρισσία

Να παραδοθεί στις ολλανδικές Αρχές αναμένεται σήμερα ο 39χρονος Ρουμάνος σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 42χρονης συντρόφου του Μόνικας Γκιους, η οποία βρέθηκε τσιμεντωμένη στο σπίτι που έμεναν στην Κυπαρισσία.

Την πρόθεση αυτή έκανε γνωστή μέσω δήλωσής του ο δικηγόρος του, Βασίλης Νουλέζας.

Θα παραδοθεί
Ο 39χρονος, τον οποίο εντόπισε και συνομίλησε η Αγγελική Νικολούλη στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας, μέχρι σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί στις ολλανδικές Αρχές.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του Βασίλη Νουλέζα, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της κας Νικολούλη, θα παραιτηθεί του δικαιώματος προσφυγής κατά της έκδοσής του στην Ελλάδα. Αφού τακτοποιήσει εκκρεμότητες που αφορούν στη νυν σύντροφό του, η οποία ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το παιδί τους, θα ζητήσει οικειοθελώς να μεταφερθεί στην Ελλάδα ενώπιον των διωκτικών Αρχών.

Όπως υποστηρίζει ο καταζητούμενος, δεν κρύβεται, δεν τον έχει επισήμως κανείς ενημερώσει ότι θεωρείται ύποπτος τέλεσης δολοφονίας, ενώ έμαθε την τραγική κατάληξη της 42χρονης συντρόφου του από την Αγγελική Νικολούλη.

Ο δικηγόρος του έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη δήλωση: «Έφυγα στη Ρουμανία λόγω της σοβαρής ασθενείας της μητέρας μου. Θα απολογηθώ για την κατηγορία που άδικα μου αποδίδεται και θα αποδείξω την αθωότητά μου. Θα απαντήσω για όλα στη Δικαιοσύνη. Θα αποδείξω την αθωότητά μου. Ότι δεν είμαι ο δράστης του φριχτού εγκλήματος αυτού. Δε θα έφτανα ποτέ στο σημείο να σκοτώσω. Για την εξαφάνιση και θάνατο της πρώην συντρόφου μου έμαθα από τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη. Δεν μπορώ ακόμη να το συνειδητοποιήσω. Λυπήθηκα πολύ, είμαι συγκλονισμένος».
Β.Β.