Τις νέες δράσεις της παρουσίασε η ΕΤΑΠ – Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Τις νέες δράσεις της παρουσίασε η ΕΤΑΠ – Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Τις νέες της δράσεις, με γνώμονα τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρουσίασε χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΕΤΑΠ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων – Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ, Σταύρος Στούπας, εξήγησε ότι σκοπός των δράσεων είναι η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, καθώς τους περασμένους μήνες επλήγησαν αρκετά λόγω της πανδημίας, αλλά και εξαιτίας των μεγάλων αλυσίδων που κέρδισαν μερίδιο αγοράς εις βάρος τους.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η κοινωνία μας στηρίζεται στην τοπική επιχειρηματικότητα κι έτσι το Επιμελητήριο δραστηριοποιείται προς αυτή την κατεύθυνση, με σκοπό να σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις.

Μία από τις δράσεις, λοιπόν, που αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα από πλευράς της ΕΤΑΠ είναι η συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας. Με ενημερώσεις, δε, και ημερίδες πρόκειται να παρέχει σφαιρική πληροφόρηση στους ενδιαφερομένους πάνω στον τομέα. Ταυτόχρονα, ένα νέο πρόγραμμα που πρόκειται να ξεκινήσει από την ΕΤΑΠ, ιδιαίτερα καινοτόμο, αφορά στην υποστήριξη των επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς, όπως στην παροχή υπηρεσιών γύρω από προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκάστοτε επιχείρηση ως προς την ανάπτυξη και βιωσιμότητά της. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται σεμινάρια επιχειρηματικής ανάπτυξης, καθώς και σεμινάρια ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων από τους εργαζομένους κάθε επιχείρησης.

Ακόμα μια δράση που πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα είναι ο συντονισμός από πλευράς της ΕΤΑΠ ως προς την εγκατάσταση απινιδωτών σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Σε αυτή τη βάση, η Αναπτυξιακή θα παρέχει δωρεάν τις δομές της για να πιστοποιηθούν οι χρήστες των παραπάνω απινιδωτών στην ορθή χρήση τους.

Κλείνοντας, αυτό που υπογράμμισε σύσσωμη η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας είναι το γεγονός ότι οι παραπάνω δράσεις αποτελούν ανταπόδοση των επιχειρηματιών προς την τοπική κοινωνία για τη στήριξη που δέχονται και οι ίδιοι από τον κόσμο της Μεσσηνίας. Άλλωστε, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, είναι γνωστή από όλους η ανάγκη για τέτοιου είδους εξοπλισμό στις αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και για γνώση πάνω στη λειτουργία τους.

της Χριστίνας Μανδρώνη