Τριφυλία: Σφοδρή “αντεπίθεση” δημοτικών συμβούλων σε Λεβεντάκη

Τριφυλία: Σφοδρή “αντεπίθεση” δημοτικών συμβούλων σε Λεβεντάκη

«Ασυγχώρητη άγνοια, πρωτόγνωρο θράσος και επιδεικτική απαξίωση κάθε αυτοδιοικητικού θεσμού από τον κ. Λεβεντάκη» είναι ο θεματικός τίτλος επιστολής που συνυπογράφουν 11 δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας από διαφορετικές παρατάξεις, οι οποίοι περνώντας στην “αντεπίθεση” τονίζουν πως «ο ευτελισμός του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να συνεχιστεί» και “βγάζουν στη σέντρα” τον κ. Λεβεντάκη…

Αφορμή στάθηκε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Λεβεντάκης, επιτιθέμενος για άλλη μια φορά, αδιακρίτως, σε βάρος τους για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη το απόγευμα, από την οποία όμως ο ίδιος απουσίαζε!

Συνεδρίαση με ένα και μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη «Συζήτηση σχετικά με την αναβολή της προανάρτησης του κτηματολογίου στην Τριφυλία (Σχ. Αποφάσεις Συλλόγων Μηχανικών και Δικηγόρων Τριφυλίας)», στην έναρξη της οποίας η πλειοψηφία του Σώματος απέρριψε την πρόταση εισαγωγής προς συζήτηση τριών θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης.

Η πραγματικότητα των γεγονότων που παρουσιάζουν στην επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι αντικρούει και απορρίπτει όσα τους καταλόγιζε ο κ. Λεβεντάκης, ενώ θέτουν κι άλλα σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη διοίκηση και τη λειτουργία του Δήμου Τριφυλίας.

Στην επιστολή που συνυπογράφουν οι Παναγιώτης Κατσίβελας, Ιωάννης Μερκούρης, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, Ιωάννης Αδρακτάς, Σταματία Αλεξοπούλου, Παναγιώτης Τσαφαράς, Στάθης Ανδρινόπουλος, Μαγδαληνή Καμπύλη–Ανδρινοπούλου, Δημήτριος Δριμής, Ευάγγελος (Αγγελής) Κοροβίλας και Παναγιώτης Αλευράς αναγράφεται: «Με ύφος καταγγελτικό ο δήμαρχος Τριφυλίας ένιωσε την ανάγκη να ενημερώσει τους συνδημότες μας ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (ακόμα και απόντες από τη συνεδρίαση) δε συναίνεσαν να συζητηθούν προτεινόμενα ως προ ημερησίας θέματα, για τα οποία ενημερώθηκαν (όσοι πρόλαβαν) τρεις, μόλις, ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Τα θέματα αυτά αφορούσαν, μεταξύ άλλων, έγκριση απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για κατανομή χρηματοδότησης ποσού 51.660 ευρώ στις σχολικές μονάδες, που αν και έχουν πιστωθεί από τις 20 Αυγούστου με απόφαση του υπ. Εσωτερικών κι ενώ έχει μεσολαβήσει η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31 Αυγούστου, εισήχθη ως προ ημερήσιας διάταξης θέμα στη συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου.

Τέτοια οργάνωση, τόση έγνοια για τα σχολεία μερικές μέρες πριν από την έναρξη του σχολικού έτους. Εκτός και θεωρεί ο κ. δήμαρχος πως τα σχολικά ταμεία είναι γεμάτα από τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ που υποσχέθηκε και ποτέ δεν έδωσε!

Προφανώς, για όλα τα κακώς κείμενα, τα οποία κάθε μέρα που περνάει γιγαντώνονται, φταίει η αντιπολίτευση (η οποία αντιστοιχεί στο 73,04% των ψηφισάντων του τριφυλιακού λαού). Φταίει η αντιπολίτευση που δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τη συντήρηση, την ασφάλιση, τον έλεγχο ΚΤΕΟ και την έγκαιρη τροφοδοσία με καύσιμα των οχημάτων του Δήμου. Φταίει η αντιπολίτευση που δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για τις σχολικές μονάδες. Φταίει η αντιπολίτευση που δε διατίθεται μέρος της έκτακτης επιχορήγησης λόγω covid στα σχολεία αντί για προμήθεια καυσίμων (αυτό αλήθεια αποτελεί έκτακτη ανάγκη;).

Τα παραπάνω αποτελούν απλά παραδείγματα της τεράστιας (!) αλλαγής που συντελείται στο Δήμο. Εκτός αν δείγμα αυτής της αλλαγής αποτελούν τα κιτς φωτιστικά, οι παρδαλές διαγραμμίσεις και τα ήδη ξεραμένα φυτά (τα οποία κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ έχουμε πληρώσει).

Ο ευτελισμός του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Προσκληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε μία συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την προανάρτηση του κτηματολογίου, για το οποίο δεν υπήρχε καν εισήγηση από την πλειοψηφία, αν και το θέμα απασχολούσε όλους τους Τριφύλιους.

Ο στρεβλός νόμος που επικαλείται ο κ. δήμαρχος, σε συνδυασμό με τον πλημμελή έλεγχο των αρμόδιων εποπτικών αρχών, του επιτρέπουν να διοικεί μ’ αυτόν τον αλαζονικό τρόπο, παρά τον ισχνό αριθμό συμβούλων που τον στηρίζουν, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κανείς από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης δεν εμφανίστηκε στην Τριφυλία χτες. Ζούμε, δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά και αυτοδιοικητικά σε τούτο τον τόπο. Το ποιος ενδιαφέρεται για την πρόοδο και την ευημερία του είναι γνωστό σε όλους.

Στην κρίση των δημοτών παραδίδονται όλοι, πρωτίστως αυτοί που διοικούν. Και να είστε βέβαιος, κε δήμαρχε, ότι οι δημότες δε συγχωρούν αυτούς που σκανδαλωδώς αναζητούν φτηνά άλλοθι της διαπιστωμένης πλέον ανεπάρκειάς τους».

Του Ηλία Γιαννόπουλου