5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας: Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, παρά τις δύσκολες συνθήκες

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας: Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία,  παρά τις δύσκολες συνθήκες

Με μεγάλη επιτυχία, παρά τις δύσκολες συνθήκες,  διεξήχθη το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας.

Κάνοντας από την Οργανωτική Επιτροπή ένα μικρό απολογισμό σε νούμερα, όπως αναφέρουν, «πήραν μέρος 24 θίασοι, με 56 καλλιτέχνες του κουκλοθέατρου, έδωσαν 42 παραστάσεις, 3 δημιουργικά  εργαστήρια, 2 μεγάλα δρώμενα και δημιουργήθηκαν 3 εκθέσεις με θεατρικές κούκλες.

Τα πρωινά ήρθαν από 30 σχολεία της Μεσσηνίας και παρακολούθησαν παραστάσεις 1.347 μαθητές. Τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα 3.000 περίπου θεατές από Μεσσηνία, αλλά και την υπόλοιπη Νότια Ελλάδα, προσήλθαν και είδαν  παραστάσεις και πλήθος κόσμου συμμετείχαν στα δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους της Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ  Κουκλοθεάτρου φέτος ταξίδεψε και εκτός Καλαμάτας στα θεματικά Μουσεία  Δημητσάνας, Στυμφαλίας και Βόλου, με τη στήριξη  του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και στο Ναύπλιο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμα θεατρικών Σπουδών.

Πάνω από 30 εθελοντές προσέφεραν εργασία στην οργάνωση και στην ομαλή λειτουργία του Φεστιβάλ, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής προστασίας των θεατών και των καλλιτεχνών.

Ευχαριστούμε θερμά για μια ακόμα φορά τους χορηγούς επικοινωνίας για τη στήριξή σας.

Ευχαριστούμε, επίσης, όλους όσοι μας στήριξαν οικονομικά (υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, Δήμο Καλαμάτας, Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια. Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου).

Ευχαριστούμε ακόμα όλους τους συνεργαζόμενους φορείς: το Πολιτιστικό Ίδρυμα Πειραιώς και τα θεματικά Μουσεία Δημητσάνας Στυμφαλίας και Βόλου, όπως και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου.

Χρωστάμε μεγάλες ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές και στον κόσμο που αγκάλιασε με την παρουσία τους τις παραστάσεις και όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ.

Δίνουμε ραντεβού του χρόνου στο 6ο Φεστιβάλ με περισσότερο μεράκι και έμπνευση και σε καλύτερες συνθήκες».