Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών: «Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων»

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών: «Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία  του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (Α.Σ.Υ.) του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στην οποία αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων που για μία ακόμα φορά έβαλαν εμπόδια για να παρθεί απόφαση για συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία στις 21 Οκτώβρη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. που σαμποτάρουν την απεργία, καλώντας μάλιστα σε Δ.Σ. δύο μέρες πριν για τα μάτια του κόσμου, χωρίς να μπει μπροστά στην οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων του προσωπικού στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, με θράσος και ψέματα ισχυρίζονταν μέχρι και μία μέρα πριν ότι δεν υπάρχει καν απεργία, λέγοντας μάλιστα ότι η απόφαση της ΑΔΕΔΥ αφορούσε στα νοσοκομεία της  Αθήνας, αλλά και το γεγονός ότι ψάχνανε να βρουν την απόφαση στήριξης των κινητοποιήσεων και της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ!

Θέλουν το Δ.Σ. όργανο υπεράσπισης της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου. Για αυτό, άλλωστε, και ο ίδιος ο πρόεδρος που συμμετέχει στα όργανα της Διοίκησης, κράτησε απαράδεκτη στάση απέναντι στη δίωξη της κας Αλειφέρη στο σωματείο των ειδικευμένων γιατρών.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Είναι στο χέρι όλων των εργαζομένων να την αλλάξουν. Εδώ και τώρα είναι ανάγκη να αλλάξει ο συσχετισμός, να απομονωθούν οι συνδικαλιστές που λειτουργούν ως όργανα και φερέφωνα της κυβέρνησης και της διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι να παλέψουν εναντία στο νέο ΕΣΥ που:

-Διατηρεί τις τραγικές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και τους υγειονομικούς εξουθενωμένους στην περιπλάνηση για να μπαλώνουν τρύπες

-Βάζει λουκέτα και συγχωνεύει τμήματα, κλινικές και νοσοκομεία με “κριτήριο” τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα κ.λπ.

-Νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς, “θα παίρνεις ό,τι πληρώνεις”

-Νέα πεδία κερδοφορίας στην Υγεία για τα τρωκτικά από την παραπέρα εκχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων, τις εργολαβίες, τις ΣΔΙΤ

-Μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και έσοδα από την οικονομική αφαίμαξη των ασθενών.

Παλεύουμε για:

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες

-Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις

-Ανάκληση των αναστολών

-Αυξήσεις στους μισθούς

-Ένταξη στα ΒΑΕ».