Αλ. Χαρίτσης: «Ανάγκη ενίσχυσης με προσλήψεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας»

Αλ. Χαρίτσης: «Ανάγκη ενίσχυσης με προσλήψεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας»

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις «του ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω της απόλυτα δικαιολογημένης αγανάκτησής του και τα ψηφίσματα καταγγελίας μετά τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων για τη συνεχιζόμενη απαξίωση από πλευράς υπουργείου Υγείας και 6ης ΥΠΕ, ως προς την υποστελέχωση του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου», οδήγησαν το βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση να καταθέσει κοινοβουλευτική αναφορά στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Χαρίτσης πριν ακόμη από το ξέσπασμα της πανδημίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της, είχε καταθέσει τρεις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς τον τότε υπουργό Υγείας σχετικά με την υποστελέχωση και την ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Οι ερωτήσεις αυτές ουδέποτε απαντήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως σημειώνεται από την πλευρά του.

Όπως τονίζεται ακόμα σε σχετική του ανακοίνωση: «Η νέα έξαρση της πανδημίας που πλήττει πλέον με σφοδρότητα και το Νομό Μεσσηνίας αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Το νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα δουλεύει στα όριά του και το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλει πλέον τεράστιες προσπάθειες να κρατήσει το σύστημα όρθιο, με εξαντλητικά ωράρια και συνεχείς εφημερίες, ώστε οι δομές του να παραμείνουν λειτουργικές για την εξυπηρέτηση και νοσηλεία των συνεχόμενα δυστυχώς αυξημένων περιστατικών ασθενών με covid-19, αλλά και των άλλων περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας».

Να σημειωθεί πως ο κ. Χαρίτσης με την αναφορά του κατέθεσε στον υπουργό Υγείας το ψήφισμα του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών Νομού Μεσσηνίας και ζητά «τις άμεσες ενέργειές του για την επείγουσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις ενίσχυση με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας».