«Ανεπίτρεπτη, εν μέσω πανδημίας, υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας»

«Ανεπίτρεπτη, εν μέσω  πανδημίας, υποστελέχωση  του Νοσοκομείου Καλαμάτας»

Συμμετοχή στη σημερινή πανελλαδική απεργία, καταγγελίες και αιτήματα

Στη σημερινή πανελλαδική πανυγειονομική απεργία συμμετέχουν τα μέλη του Σωματείου των Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας.

Μάλιστα, σε ψήφισμα της προχθεσινής γενικής τους συνέλευσης αναφέρεται:

«Καταγγέλλουμε:

1) Την ανεπίτρεπτη υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας εν μέσω πανδημίας. Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας σε σύνολο 124 οργανικών θέσεων απαρχαιωμένου οργανισμού και με νέα τμήματα σε λειτουργία υπηρετούν μόνο 67

2) Την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στο διορισμό συναδέλφων που έχουν ήδη κριθεί και περιμένουν τις “περίφημες υπογραφές” των αρμοδίων (6η ΥΠΕ, υπουργείο Υγείας)

3) Την απαράδεκτη κωλυσιεργία από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Υπάρχουν θέσεις που η υποβολή υποψηφιοτήτων έχει λήξει από το Μάρτιο και δεν έχει ακόμα καν συγκληθεί το Συμβούλιο Επιλογής, ενώ υπάρχουν και προκηρύξεις του 2018 των οποίων η τύχη αγνοείται

4) Την απαράδεκτη παρέμβαση της Διοίκησης του Γ.Ν.Μ. στο Σωματείο μας με απειλές και εκβιασμούς

5) Την απαράδεκτη απομάκρυνση συναδέλφων μας από το χώρο δουλειάς ετούτη την κρίσιμη για τη δημόσια υγεία στιγμή, χωρίς καν σχέδιο αντικατάστασής τους, διότι δεν εμβολιάστηκαν.

Απαιτούμε:

1) Την άμεση πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμους ιατρούς

2) Την άμεση μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών – συμβασιούχων

3) Την άμεση διεκπεραίωση όλων τον προσλήψεων που εκκρεμούν στην ΥΠΕ

4) Την άμεση ενίσχυση των 2 ΜΕΘ με τουλάχιστον 2 εντατικολόγους

5) Την άμεση ενίσχυση των παθολογικών κλινικών με τουλάχιστον 4 παθολόγους

6) Την άμεση ενίσχυση της παιδιατρικής κλινικής με τουλάχιστον 5 μόνιμους ιατρούς. Την απόλυτη αναγκαιότητα ύπαρξης νεογνικού τμήματος στο νομό

7) Τη στελέχωση με επιπλέον 3 πνευμονολόγους της κλινικής covid

8) Την επάνοδο των συναδέλφων μας υγειονομικών που βγήκαν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού.

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, στις 11.00, θα βρισκόμαστε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου θα μιλήσουμε στα ΜΜΕ και εκεί καλούμε: Τη διοίκηση του νοσοκομείου μας να λογοδοτήσει απέναντι στις καταγγελίες μας και να δεσμευτεί για τα αιτήματά μας.

Οι ειδικευμένοι ιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας με υψηλό αίσθημα ευθύνης προσπάθησαν και προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους, πολλές φορές σε βάρος τόσο της προσωπικής τους υγείας όσο και της προσωπικής και οικογενειακής τους γαλήνης. Όλα αυτά με πενιχρούς μισθούς μειωμένους κατά 50% από το 2012, εφημερεύοντας μερικές φορές και μέρα παρά μέρα.

Ζητάμε την κατανόηση των ασθενών και των πολιτών του νομού μας για όσες περιπτώσεις δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε όπως έπρεπε».

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συμπαράσταση στους ειδικευμένους ιατρούς ΕΣΥ του Νομού Μεσσηνίας
Με τη φωνή αγωνίας των ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ του Νομού Μεσσηνίας σχετικά με την υποστελέχωση των Νοσηλευτικών Μονάδων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ενώνει τη δική του ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

Κι όπως τονίζεται σε σχετική του ανακοίνωση: «Για μια ακόμη φορά θέλουμε να μεταφέρουμε στην κοινή γνώμη ότι η υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας, εν μέσω πανδημίας, μπορεί να αγγίξει τα όρια της επικινδυνότητας για τη Δημόσια Υγεία.

Καλούμε το υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δρομολογήσουν επειγόντως τη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, καθώς και στις Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας του νομού μας».