Αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών και επιχειρηματιών από την Κένυα στην Περ. Πελοποννήσου

Αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών και επιχειρηματιών από την Κένυα στην Περ. Πελοποννήσου

Την οργάνωση της υποδοχής πολυμελούς αντιπροσωπείας κυβερνητών / περιφερειαρχών από την Κένυα, καθώς και επιχειρηματιών από τη χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το τριήμερο 3 με 5 Νοεμβρίου, απασχόλησε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα προχθές στην Τρίπολη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών.

Η Περιφέρεια θα συνεργαστεί με τα Επιμελητήρια των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη σημαντική αυτή επίσκεψη, σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Στην αποστολή της Κένυας μετέχουν 11 κυβερνήτες (περιφερειάρχες), 41 στελέχη των Περιφερειών της εν λόγω χώρας, επιχειρηματίες, καθώς και στελέχη του Προξενείου της Κένυας στην Ελλάδα.

Οι Αφρικανοί αξιωματούχοι θα βρίσκονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το απόγευμα της Τετάρτης 3 μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου, επισκεπτόμενοι την Καλαμάτα, τη Σπάρτη, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, το Άργος και την Κόρινθο, έχοντας επαφές με αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματικούς φορείς, επιδιώκοντας συνεργασίες στους τομείς Ενέργειας, Κατασκευών, Αγροτοβιομηχανικού, Διαχείριση Αποβλήτων, Εμπορίου, Πολιτισμού, και Τουρισμού.

Οι Κενυάτες αξιωματούχοι θα έχουν στη διάρκεια της παραμονής τους στην Καλαμάτα συνάντηση με επιχειρηματίες στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παράθεση γεύματος από τον Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στη Σπάρτη θα υπάρξει ανάλογη συνάντηση με στελέχη της Περιφέρειας και επιχειρηματίες στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και παράθεση γεύματος στη συνέχεια, ενώ στην Τρίπολη θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκας και επιχειρηματίες της Αρκαδίας και ακολούθως θα παρατεθεί γεύμα.

Την αντιπροσωπεία από την Κένυα θα συνοδεύει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους 5μελής ομάδα στελεχών της Περιφέρειας, η οποία θα αναλάβει την ενημέρωση των Αφρικανών αξιωματούχων.