Χαμένες ευκαιρίες και αποβολή στέρησαν την πρόκριση της Καλαμάτας στη Λιβαδειά

Χαμένες ευκαιρίες και αποβολή στέρησαν την πρόκριση της Καλαμάτας στη Λιβαδειά

Όλα τα φόντα για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση μέσα στη Λιβαδειά είχε χθες η Καλαμάτα, όμως είναι φανερό ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Η ιστορία έγραψε Λεβαδειακός-Καλαμάτα 2-0, με τους Βοιωτούς να παίρνουν το εισιτήριο για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, χάρις στα γκολ που σημείωσαν στο 64’ ο Τσάπρας και στο 76′ ο Μουτίνιο. Κομβικό σημείο του αγώνα αποτέλεσε η αποβολή του αρχηγού των «μελανόλευκων» Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλου, μόλις στο 2ο λεπτό του β’ ημιχρόνου –φάση για την οποία διαμαρτύρεται έντονα η τοπική μας ομάδα.

Πριν πάντως από την αμφιλεγόμενη αυτή απόφαση του Πειραιώτη διαιτητή κ. Τσαμούρη που δόθηκε για ένα μαρκάρισμα από πίσω πάνω στον Νίλι η Καλαμάτα είχε την ευκαιρία να βάλει τις βάσεις της επιτυχίας, αφού ήταν η κυρίαρχη μέσα στο γήπεδο σχεδόν σε όλο το α’ ημίχρονο, δημιουργώντας αρκετές σημαντικές ευκαιρίες, ανάμεσα στις οποίες και ένα δοκάρι στο 27’ με τον Αναστασόπουλο.

Το φιλμ του αγώνα
8’ πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα με τον Λουκίνα να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, όμως ο Στογιάνοβιτς έσωσε με τα πόδια

27′ μια ανάσα μακριά από το 0-1 έφτασαν οι φιλοξενούμενοι, με φαρμακερό φάουλ του Αναστασόπουλου που «σταμάτησε» στο οριζόντιο δοκάρι, χάρις και στην ασθενή παρέμβαση του γκολκήπερ του Λεβαδειακού

29’ σουτ του Κόκκορη, έδιωξε τελευταία στιγμή ο Τζημόπουλος

33’ πλασέ του Νάνι, απέκρουσαν οι αμυντικοί

47′ ο Κωνσταντινόπουλος αντίκρυσε την ευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Τσαμούρη για τάκλιν από πίσω πάνω στο Νίλι

58′ με παίκτη παραπάνω οι Βοιωτοί πήραν …θάρρος, απειλώντας με κεφαλιά του Λινάρδου που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Ταΐρης

64’ το 1-0 ήρθε τελικά για τον Λεβαδειακός με σουτ του Τσάπρα που αφού χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του Ταΐρη κατέληξε στα δίχτυα

76′ και δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους (2-0), με «δράστη» τον Μουτίνιο

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς, Χάμοντ, Μεχία, Πολέτο, Βρακάς (58’ Μουτίνιο), Λιάγκας, Παναγιώτου (46’ Βήχος), Τζημόπουλος, Τσάπρας, Λινάρδος, Νίλι.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Αναστόπουλος): Ταΐρης, Μαβινγκά, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Αναστασόπουλος (65’ Ματέους), Παπατόλιος (77’ Σκεντεράι), Νάνι (65’ Τάτος), Τσαγκαλίδης, Κόκκορης (65’ Βάλισον), Λουκίνας (77’ Ασαμόα).

Τα αποτελέσματα της 4ης φάσης
Παναχαϊκή, ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ξάνθη, Νίκη Βόλου, Άγιος Νικόλαος, Τρίκαλα, Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός πήραν το εισιτήριο της πέμπτης φάσης.

Εκεί θα συναντήσουν τις πέντε ομάδες (Καλλιθέα, ΑΕ Λευκίμμης, Αχέρων Καναλακίου, Κηφισιά και Ηλιούπολη) που προκρίθηκαν άνευ αγώνα και τις 10 από την Super League (Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Ιωνικός) για να μπουν όλες στην κληρωτίδα για να μάθουμε τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν στις 26-27-28 Οκτωβρίου.

Τα χθεσινά αποτελέσματα
Αναγ.Καρδίτσας – Αλμωπός Αριδαίας 2-0 πεν. (1-1 παράταση)
Κοζάνη – ΑΟ Αγίου Νικολάου 4-5 πεν. (1-1 κ.α. )
Διαγόρας Ρόδου – ΑΕΛ 1-2 παράταση (κ.α. 1-1)
ΑΟ Υπάτου – Τρίκαλα 0-1 παρ.
Παναχαϊκή – Αιγάλεω 1-0
Πανσερραϊκός – Ηρακλής 2-1
Προοδευτική – Ξάνθη 0-2
Νίκη Βόλου – Εργοτέλης 2-0
Λεβαδειακός – Καλαμάτα 2-0

SUPER LEAGUE 2
Νέα …επεισόδια μετά τη δικαίωση της Λάρισας
Η ΠΑΕ ΑΕΛ δικαιώθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο και έφερε ραγδαίες εξελίξεις για «9» ΠΑΕ της FL που προβιβάστηκαν βάσει αναδιάρθρωσης στην Super League 2 και εξαιρέθηκαν από τα κριτήρια αδειοδότησης με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων.
Οι ομάδες που πλέον έχουν θέμα με τις μεταγραφές τους, μεταξύ αυτών και το Αιγάλεω, καθώς αυτές κρίθηκαν άκυρες, θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για να ανατρέψουν την κατάσταση.
Αναμένονται νομικές διαδικασίες που θα κινηθούν άμεσα.