Διαδικασίες “εξπρές” για άρση προβλημάτων πολεοδομικής μελέτης της Βέργας

Διαδικασίες “εξπρές” για άρση προβλημάτων πολεοδομικής μελέτης της Βέργας

Σύσκεψη υπό το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο χθες, έχοντας ως αντικείμενο θέματα που απασχολούν την Κοινότητα Βέργας.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, έλαβαν μέρος οι αντιδήμαρχοι Ν. Μπασακίδης και Δ. Μαστραγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βέργας Γ. Κουρεντζής, τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Βέργας Ι. Καμπουγέρης, Π. Κότσης, Ε.Γ. Πανταζής, Ε.Ι. Πανταζής, Π. Χειλάς, υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ.

Υπήρξε ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην Πολεοδομική Μελέτη, καθώς, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, το ΣτΕ στην απόφασή του περιλαμβάνει παρατηρήσεις που αφορούν στη στρατηγική ΜΠΕ. Πρόκειται για μία εξέλιξη που προέκυψε ως απόρροια αλλαγών στη σχετική πολεοδομική νομοθεσία που δεν επηρεάζει μόνο τη μελέτη της Βέργας, αλλά κι άλλες αντίστοιχες μελέτες στην επικράτεια.

Για το ζήτημα της Πολεοδομικής Μελέτης στοιχεία και ενημέρωση παρείχε η διευθύντρια της Πολεοδομίας, Σταυρούλα Αγρίου. Ήδη και προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, ο δήμαρχος έχει δώσει οδηγία να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες εκπόνησης της στρατηγικής ΜΠΕ, θέση η οποία υιοθετήθηκε πλήρως από τους εκπροσώπους της Κοινότητας.

Ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τη Βέργα είναι έντονο, αναφέρθηκε σε σειρά έργων και παρεμβάσεων που είτε ήταν ενταγμένα και υλοποιήθηκαν είτε σχεδιάστηκαν και μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης (έργα ύδρευσης – αποχέτευσης, Βιολογικός Καθαρισμός, οδοφωτισμός led, ασφαλτοστρώσεις, αγροτική οδοποιία, νέες μελέτες κ.ά.).

Ακόμα, κοινός είναι ο βηματισμός Δημοτικής Αρχής και Συμβουλίου Κοινότητας ως προς την επίλυση ζητημάτων που ανέκυψαν κατά την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας, τμήμα έργου διάνοιξης οδού στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας (άνω τμήμα)», σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που υπάρχει, τέθηκαν επί τάπητος διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με το γενικότερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την εν λόγω αναπτυσσόμενη περιοχή, καθώς και αιτήματα που έχουν κατατεθεί εκ μέρους του Συμβουλίου της Κοινότητας.