Διεκόπη για την άλλη εβδομάδα η δίκη για τον σαϊτοπόλεμο

Διεκόπη για την άλλη εβδομάδα η δίκη για τον σαϊτοπόλεμο

Για τις 8 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η συνέχιση της δίκης των δέκα κατηγορουμένων για το θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη το Πάσχα του 2019, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου.

Η δίκη επρόκειτο να συνεχισθεί χθες το πρωί με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων κατηγορίας, όμως ζητήθηκε νέα διακοπή λόγω απουσίας του συνηγόρου υπεράσπισης του τότε δημάρχου που είναι κατηγορούμενος.

Η δίκη ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα μέρες με τις καταθέσεις των δύο πρώτων μαρτύρων κατηγορίας και με συνεκδίκαση των δύο δικογραφιών που έχουν σχηματισθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση,

Κατηγορούμενοι από την πρώτη δικογραφία που σχηματίσθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ενέργεια και παράλειψη, σε βαθμό πλημμελήματος, είναι ο τότε αρχηγός του μπουλουκιού «Άγιος Σίδερης» και ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ενώ πέντε μέλη του μπουλουκιού κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Με τη δεύτερη δικογραφία που σχηματίσθηκε κατηγορούμενοι είναι επίσης ο τότε δήμαρχος Καλαμάτας, ο τότε πρόεδρος της «Φάρις» και ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου Σαϊτολόγων, για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια υπόχρεων σε ιδιαίτερη επιμέλεια τελεσθείσα δια παραλείψεως.

Β.Β.