Δήμος Τριφυλίας: Διεγράφησαν Αλευράς & Κοροβίλας από την παράταξη «Άνοδος»

Δήμος Τριφυλίας: Διεγράφησαν Αλευράς & Κοροβίλας από την παράταξη «Άνοδος»

Η παράταξη «Άνοδος», από την οποία εξελέγη δήμαρχος Τριφυλίας ο κ. Λεβεντάκης ως επικεφαλής, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής τη διαγραφή των δημοτικών συμβούλων Παναγιώτη Αλευρά και Ευάγγελου (Αγγελή) Κοροβίλα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, που εστάλη στα ΜΜΕ πέντε λεπτά πριν από τις 2.00 το μεσημέρι, αναγράφεται: «Σήμερα 15 Οκτωβρίου 2021 συγκλήθηκαν σε συνεδρίαση οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου, με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή από αυτή των κ.κ. Αλευρά Παναγιώτη και Κοροβίλα Αγγελή. Παρόντες ήταν ο κ. δήμαρχος, ο κ. Ασημακόπουλος Γεώργιος, ο κ. Στριμπάκος Δημήτριος, ο κ. Φρούσος Νικόλαος, ο κ. Αυριλιώνης Χαράλαμπος και ο κ. Βλάχος Αντώνιος. Απόντες αν και κλήθηκαν ήταν οι κ. Αλευράς και Κοροβίλας. Ο δήμαρχος, αφού έλαβε το λόγο, εισηγήθηκε τη διαγραφή των ανωτέρω δύο από την παράταξη της ΑΝΟΔΟΥ, καθώς με την εν γένει στάση τους από την ανάληψη ήδη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, έχουν πλήρως αποξενωθεί από την παράταξη, έχουν ταυτιστεί με την αντιπολίτευση και ασκούν άδικη αντιπολίτευση στο έργο της Δημοτικής Αρχής.

Αποκορύφωμα, στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (Δευτέρα 11/10/2021) δε στήριξαν τις προτάσεις της παράταξης για τη θέση του αντιπροέδρου των νομικών προσώπων του Δήμου και αρνήθηκαν να στηρίξουν την πρόταση της παράταξης για την τροποποίηση του προϋπολογισμού για την προμήθεια ηλεκτροφωτισμού, προκειμένου να προμηθευτεί ο Δήμος φωτιστικά σώματα για το φωτισμό αγροτικών οδών που δεν υπάρχει δίκτυο, αντιθέτως στήριξαν την πρόταση του κ. Μερκούρη Ιωάννη με μόνο γνώμονα να παρακωλύσουν το έργο μας.

Έπειτα από συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα η διαγραφή των κ.κ. Αλευρά Παναγιώτη και Κοροβίλα Αγγελή για τους λόγους που εκτέθηκαν ανωτέρω. Η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για ενημέρωση του Σώματος και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου».

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο διαγραφέντες εξελέγησαν στις δημοτικές εκλογές του 2019 από τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών και, μάλιστα, ο Ευάγγελος (Αγγελής) Κοροβίλας εξελέγη δεύτερος δημοτικός σύμβουλος από όλους τους συνδυασμούς, λαμβάνοντας 897 σταυρούς προτίμησης. Ο δε Παναγιώτης Αλευράς εξελέγη τρίτος δημοτικός σύμβουλος από όλους τους συνδυασμούς λαμβάνοντας 891 σταυρούς προτίμησης.

Αγγελής Κοροβίλας
Παναγιώτης Αλευράς

Του Ηλία Γιαννόπουλου