Δημοτικά Υπνωτήρια Καλαμάτας: Βουλιάζει στα ρηχά το άνοιγμά τους

Δημοτικά Υπνωτήρια Καλαμάτας: Βουλιάζει στα ρηχά το άνοιγμά τους

Δεν είναι λίγες οι φορές που αντικρίζουμε ανθρώπους να εξασφαλίζουν τη νυχτερινή τους «στέγαση» σε παγκάκια, πεζοδρόμια και κάθε άλλο απόμερο ή μη σημείο της Καλαμάτας, μη έχοντας άλλη επιλογή.

Οι δε εξαγγελίες του Δήμου Καλαμάτας περί έναρξης λειτουργίας και εγκαινίων του Δημοτικού Υπνωτηρίου φαίνεται να.. βουλιάζουν στα ρηχά τον τελευταίο χρόνο, από την περίοδο της ανακοίνωσής τους, δηλαδή, το Νοέμβριο του 2020.

Σε συνέχεια προηγούμενων δημοσιεύσεων του «Θάρρους» για το τι μέλλει γενέσθαι με το ζήτημα αυτό, και μιας και το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται σε συνδυασμό με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες (πολύ περισσότερο για κάποιον που αναγκάζεται να διανυκτερεύει εκτός στέγης), επικοινωνήσαμε εκ νέου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, Σαράντο Μαρινάκη.

Ο ίδιος μας διαβεβαίωσε ότι τα εν λόγω υπνωτήρια είναι έτοιμα και… προ των πυλών να λειτουργήσουν, όταν φυσικά ξεπεραστούν κάποια διοικητικά προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτησή μας για το εάν έχει ληφθεί κάποιο μέτρο για τα άτομα αυτά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ο κ. Μαρινάκης μάς ενημέρωσε ότι έχει γίνει προσπάθεια σε μία ή δύο περιπτώσεις εξ αυτών για παροχή βοήθειας. Εντούτοις, οι ίδιοι διαβεβαίωσαν (;) την υπηρεσία ότι δε χρειάζονται βοήθεια, ενώ ακόμα είναι σε ισχύ το υποστηρικτικό τους περιβάλλον.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η πολύμηνη καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των υπνωτηρίων είναι… δικαιολογημένη, εφόσον ο Δήμος και η αρμόδια υπηρεσία έχουν αυτή την εικόνα για τα εν λόγω άτομα και το κατά πόσον είναι αναγκαία η υποστήριξή τους.

Υ.Γ. Ελπίζουμε σύντομα να δοθεί οριστική λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα, μιας και εκτός των δύο περιπτώσεων που μας ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, υπάρχουν πολλές παραπάνω, ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας όσον αφορά στη στέγασή τους.

Χρ. Μ.