Δυτική Μάνη: 30 χιλιόμετρα για να βρουν ανοιχτό φαρμακείο τις Κυριακές

Δυτική Μάνη: 30 χιλιόμετρα για να βρουν ανοιχτό φαρμακείο τις Κυριακές

Καρδαμύλη- Στούπα – Άγιος Νικόλαος επαναφέρουν το πρόβλημα με τις εφημερίες των φαρμακείων

Τα προβλήματα με τις εφημερίες φαρμακείων στο Δήμο Δυτικής Μάνης επισημαίνουν με έγγραφό τους οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Καρδαμύλης Γεώργιος Κιτρινιάρης, Νεοχωρίου-Στούπας Γεώργιος Θεοδωρακέας και Αγίου Νικολάου Νικόλαος Αποστολίδης.

Το πρόβλημα έχει επισημάνει αρκετές φορές με δημοσιεύματά του το «Θάρρος», ενώ είναι ιδιαίτερα έντονο τους θερινούς μήνες, καθώς με τον τουρισμό διπλασιάζεται ο πληθυσμός της περιοχής. 

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι όταν ένας κάτοικος ή επισκέπτης που μένει στην άκρη του Δήμου, για παράδειγμα στις Θαλάμες ή στη Σαϊδόνα και τη Μηλιά, χρειαστεί φαρμακείο, κάποιες ημέρες του μήνα δε θα βρει εφημερεύον ή διανυκτερεύον στη Δημοτική Ενότητα Λεύκτρου, αλλά θα πρέπει να κάνει αρκετά χιλιόμετρα έως τον Κάμπο ή την Παλιόχωρα Αβίας.

Εφημερίες
Με επιστολή τους προς το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, οι πρόεδροι των τριών Κοινοτήτων της Μάνης ζητούν να βρεθεί λύση. Όπως τονίζουν στο έγγραφό τους, κατά τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο η παραλιακή ζώνη, που αποτελείται από τα χωριά Καρδαμύλη – Στούπα – Άγιος Νικόλαος του Δήμου Δυτικής Μάνης, έχει αυξημένη τουριστική κίνηση, κυρίως από το εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό.

«Τις Κυριακές που εφημερεύουν τα φαρμακεία Κάμπου ή Παλιόχωρας δημιουργείται σοβαρό έλλειμμα στην κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών. Είχαμε πολλά παράπονα από επισκέπτες για το υπερβολικό κόστος μετακίνησης εν συγκρίσει με την αξία του φαρμακευτικού σκευάσματος, αλλά και χρονοκαθυστέρηση λόγω των μεγάλων αποστάσεων», σημειώνουν οι πρόεδροι των χωριών.

Τις Κυριακές
Γι’ αυτό ζητούν από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισόρροπη γεωγραφική κατανομή όλων των διημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων και να καλύπτονται εύκολα οι ανάγκες πρόσβασης των πολιτών στο φάρμακο, να μεριμνήσει κατά τις Κυριακές Ιουλίου, Αυγούστου και  Σεπτεμβρίου να εφημερεύει και ένα από τα φαρμακεία Καρδαμύλης,  Στούπας ή  Αγίου Νικολάου.

Όταν το «Θάρρος» ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα, είχε επικοινωνήσει και με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος είχε αναγνωρίσει το πρόβλημα που δημιουργείται, όμως είχε τονίσει ότι κάποιοι φαρμακοποιοί δε δέχονται να κάνουν περισσότερες διανυκτερεύσεις και είχαν απαιτήσει αυτές να μοιράζονται σε όλα τα φαρμακεία του Δήμου.

Της Βίκυς Βετουλάκη