“Έφυγε” απ’ τη ζωή η Ελένη Αποστολοπούλου – Η πρώτη φωνή της ΕΡΑ Καλαμάτας

“Έφυγε” απ’ τη ζωή η Ελένη Αποστολοπούλου – Η πρώτη φωνή της ΕΡΑ Καλαμάτας

Έφυγε χθες από τη ζωή η δημοσιογράφος Ελένη Αποστολοπούλου, σε ηλικία 70 ετών.

Η μεσσήνια Ελένη Αποστολοπούλου υπήρξε η φωνή που συνέδεσε τη δημοσιογραφική της πορεία με την ίδρυση του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Καλαμάτας της ΕΡΤ, όταν μαζί με τον Μιχάλη Κυριακίδη και τον Γιώργο Παπαδάκη, ήταν οι πρώτοι εκφωνητές του σταθμού που στήθηκε στην πόλη λίγες μέρες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986 και οδήγησε στην ίδρυση της ΕΡΑ/ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Η Ελένη Αποστολοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Η ίδια εργάστηκε επί 22 χρόνια ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ. Αρχικά εργαζόταν στο ραδιόφωνο, ενώ στη συνέχεια πέρασε στην τηλεόραση και στον τομέα της ενημέρωσης, ως ρεπόρτερ και αρχισυντάκτρια εκπομπών και δελτίων ειδήσεων.

Η ίδια σκηνοθέτησε και παρουσίασε οδοιπορικά ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και το εξωτερικό για λογαριασμό της ΝΕΤ. Υπήρξε σύζυγος του δημοσιογράφου και στελέχους του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, Μιχάλη Κυριακίδη και μητέρα του επίσης δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Καπόγλη. Η κηδεία της Ελένης Αποστολοπουλου, θα γίνει την Τετάρτη, στις 11:10, στο νεκροταφείο Αγίου Δημητρίου Αττικής.

ertnews.gr