Για νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζεται το Πυροσβεστικό Σώμα της χώρας

Για νέες κινητοποιήσεις  ετοιμάζεται το Πυροσβεστικό Σώμα της χώρας

Νέα πανελλαδική κινητοποίηση ετοιμάζουν οι πυροσβέστες για τις 5 Νοεμβρίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος καλεί όλα τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στην ένστολη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας, η νέα κινητοποίηση είναι αντίδραση στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο.

«Είναι πλέον δεδομένο ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε αμέτοχοι, παρακολουθώντας το δυσοίωνο μέλλον όπως αυτό διαφαίνεται μπροστά μας», τονίζουν οι πυροσβέστες.

Αιτήματα

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, απαιτείται:

-Άμεση ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης

-Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό

-Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.

-Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία)

-Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορωνοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τεστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.

Έμπρακτη στήριξη

Οι πυροσβέστες ζητούν, επίσης, την έμπρακτη στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση», κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου. «Ακόμα αναρωτιόμαστε πώς μεταφράζεται αυτή η στήριξη πρακτικά για τον απλό πυροσβέστη, ο οποίος κατέθεσε ψυχή και σώμα στις άνισες μάχες του Αυγούστου και νιώθει εξαπατημένος για μια ακόμα φορά; Πώς εννοεί, τελικά, η ελληνική Πολιτεία την έμπρακτη στήριξή της, απέναντι σε ανθρώπους που έχουν πληρώσει βαρύ ανθρώπινο τίμημα, όντας στοχοποιημένοι πολλές φορές από τις εξελίξεις; Αντιδρούμε δυναμικά, προειδοποιώντας επίσης κάποιους που σύμφωνα με διαρρέουσες φήμες, επεξεργάζονται και πάλι αλλαγή του ωραρίου εργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού, λησμονώντας προφανώς τις τραγικές συνέπειες που είχε επιφέρει η προ ετών αλλαγή του στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος, αλλά και στην καθημερινότητα του πυροσβεστικού προσωπικού, ωσάν το θέμα αυτό να αποτελεί μόνιμη πηγή των δεινών του Π.Σ.!

Μήπως, τελικά, αυτό αποτελεί δικαιολογία για την αδυναμία τους να επιλύσουν τα πραγματικά προβλήματα που χρόνια τώρα μας ταλανίζουν;», τονίζει η συνδικαλιστική οργάνωση των πυροσβεστών.