Γίνε εθελοντής πρόσκοπος

Γίνε εθελοντής πρόσκοπος

Αν θες κι εσύ να δεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών, να ζήσεις συναρπαστικές εμπειρίες σε μοναδικά μέρη σε όλη την Ελλάδα και να κάνεις παντοτινές φιλίες, γίνε κι εσύ μέλος της μεγαλύτερης Κίνησης Νέων παγκοσμίως και βοήθησέ μας να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο!

Οι Έλληνες Πρόσκοποι είναι η μεγαλύτερη εθελοντική Κίνηση για νέους, αριθμώντας περίπου 25.000 μέλη, εκ των οποίων οι 8.000 είναι ενήλικες εθελοντές, οι οποίοι σε εβδομαδιαία βάση καλούνται να εκτελέσουν ένα συναρπαστικό και πολυσχιδές έργο.

Τα ενήλικα στελέχη της Προσκοπική Κίνησης είναι όλοι εθελοντές και είναι υπεύθυνοι για το συντονισμό, την εκτέλεση και την αξιολόγηση του προγράμματος που υλοποιείται σε περισσότερες από 300 γειτονιές σε όλη την Ελλάδα.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι παρέχουν στους ενήλικες εθελοντές ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, με σύγχρονα εργαλεία, με σκοπό να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του προσκοπικού προγράμματος.

Μέσω της εκπαίδευσης που παρέχεται, τα ενήλικα στελέχη αποκτούν ικανότητες και δεξιότητες οι οποίες, πέραν της εφαρμογής τους στο προσκοπικό πρόγραμμα, μπορούν να εφαρμοστούν και στην επαγγελματική τους ζωή, καθώς, μεταξύ άλλων, οι ενήλικοι εθελοντές μας αποκτούν ηγετικές ικανότητες, μαθαίνουν να συνεργάζονται μέσα σε μία ομάδα, μαθαίνουν να οργανώνουν και να αναπτύσσουν ολοκληρωμένα προγράμματα από την αρχή μέχρι το τέλος.

-Για να συμμετέχει κανείς στις προσκοπικές δραστηριότητες χρειάζεται να έχει κάποια εξειδικευμένη γνώση;

Τα ενήλικα στελέχη των Ελλήνων προσκόπων – με κάποιες εξαιρέσεις – δεν είναι επαγγελματίες παιδαγωγοί, ούτε και προσπαθούν να γίνουν! Το Προσκοπικό Παιχνίδι είναι εύκολο, απλό, κατανοητό και δε χρειάζεται εξειδίκευση καμιάς μορφής. Οι εκπαιδεύσεις που παρέχει η Προσκοπική Κίνηση χρησιμοποιούν σύγχρονα εργαλεία αλλά και την έντονη βιωματική εκπαίδευση, προκειμένου να βοηθήσουν τους εθελοντές να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια έχουν στη μάθηση και να τους εφοδιάσει με τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που χρειάζονται για να μπορέσουν με επιτυχία να υλοποιήσουν το Προσκοπικό Πρόγραμμα και να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια εκδρομές και κατασκηνώσεις!

-Τι κερδίζει ένας εθελοντής μέσα από την ενασχόλησή του με τον Προσκοπισμό;

Στους ενήλικους εθελοντές μας, μέσω της ενασχόλησής τους με τους προσκόπους αλλά και την εκπαίδευση που λαμβάνουν, δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες που θα τους είναι χρήσιμες ακόμα και στην επαγγελματική τους πορεία.

Μεταξύ άλλων, αποκτούν ικανότητες όπως ηγεσία, επικοινωνία, συνεργασία, ικανότητες λήψης αποφάσεων, αλλά και χαρακτηριστικά όπως:

•Αναλυτική σκέψη

•Συνθετική σκέψη

•Ευελιξία – προσαρμοστικότητα

•Αποφασιστικότητα

•Δημιουργικότητα

•Συνεργατικότητα

•Αυτοέλεγχος

•Ικανότητα ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων

•Οργανωτικότητα

•Προγραμματισμός

•Ικανότητα διοίκησης ομάδων

6o ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας

Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, στο χώρο του πατινάζ (καφέ βαγόνια), τηλ. επικοινωνίας 6946301296