Η πράξη εφαρμογής στα πυκνοδομημένα της Ανατολικής Παραλίας παίρνει το δρόμο της

Η πράξη εφαρμογής στα πυκνοδομημένα της Ανατολικής Παραλίας παίρνει το δρόμο της

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, υπέγραψε την κύρωση των πινάκων επικειμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών της πράξης εφαρμογής στο πυκνοδομημένο τμήμα της Ανατολικής Παραλίας του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Καλαμάτας.

Η κύρωση αφορά στην περιοχή της Ανάστασης και με αυτή, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, “ολοκληρώθηκε η διαδικασία της επέκτασης του πολεοδομικού σχεδίου στην Ανατολική Παραλία της Καλαμάτας”.

Ως γνωστόν, τους προηγούμενους μήνες είχε ολοκληρωθεί η καταχώριση της 1/2005 Πράξης Εφαρμογής στην περιοχή πυκνοδομημένων Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας στην τηρούμενη βάση του Κτηματολογίου και εκδόθηκε -ηλεκτρονικά- το Πιστοποιητικό Καταχώρισης Εγγραπτέας Πράξης του Κτηματολογικού Γραφείου Πελοποννήσου.

Με την ολοκλήρωση της χρονοβόρας διαδικασία από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, διαβιβάστηκαν τα σχετικά έγγραφα στη Διεύθυνση Πολεοδομίας προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική, καθώς πλέον ανοίγει ο δρόμος για την εκκίνηση διαδικασιών που θα οδηγήσουν – μεταξύ άλλων – σε διανοίξεις οδών και διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων, ενώ αποτυπώθηκαν περί τα 805 νέα ακίνητα, των οποίων οι ιδιοκτήτες θα μπορούν άμεσα να προβαίνουν σε ενέργειες αγοροπωλησιών, μεταβιβάσεων κ.λπ.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε πως η ολοκλήρωση των διαδικασιών και η καταχώριση των ακινήτων στο Κτηματολόγιο δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή πυκνοδομημένων Ανατολικής Παραλίας που σε συνδυασμό με τα όσα η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει, με τις διανοίξεις οδών, με τις παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, θα διαμορφωθούν νέα δεδομένα στο παραλιακό αυτό τμήμα.

Τέλος, σημειώνεται ότι το εν λόγω Πιστοποιητικό Καταχώρισης Εγγραπτέας Πράξης είναι το πρώτο που εκδίδει ο Δήμος μέσω του e-Κτηματολογίου που πρόσφατα ενεργοποιήθηκε.