Ίδρυση Δημοτικών Πλυντηρίων στην Καλαμάτα

Ίδρυση Δημοτικών  Πλυντηρίων στην Καλαμάτα

Απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικών Πλυντηρίων στην Καλαμάτα με έδρα τον οικίσκο 10 που βρίσκεται στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο (περιοχή Αγίας Τριάδας), ιδιοκτησίας του Δήμου, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας κατά τη συνεδρίασή του την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Πρόκειται για μία ακόμα προνοιακή δομή του Δήμου προκειμένου να καλύψει τις εξατομικευμένες ανάγκες των δημοτών που πλήττονται περισσότερο από οικονομικές δυσκολίες και ιδιαίτερα όσων έχουν πρόβλημα πρόσβασης σε βασικές παροχές για την κάλυψη αναγκών ατομικής υγιεινής.

Σκοπός της λειτουργίας των Δημοτικών Πλυντηρίων είναι να προσφερθεί η δυνατότητα σε άστεγους πολίτες αλλά και πολίτες άλλων ευάλωτων ομάδων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και στη βασική φροντίδα της υγιεινής και καθαριότητας και οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον όγκο των υποχρεώσεων της καθημερινότητας (λογαριασμοί ρεύματος και νερού, αδυναμία αγοράς ή επισκευής συσκευής πλυντηρίου κ.λπ.), να έχουν πρόσβαση σε αυτή δωρεάν.

Έτσι θα εξασφαλίσουν την ατομική τους υγιεινή, καθώς ο χώρος θα περιλαμβάνει και ντουζιέρα και την καθαριότητα και το στέγνωμα των ρούχων τους, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας.

Όπως έχει σημειώσει η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της έθεσε ως προτεραιότητα τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η πανδημία που ήρθε σε συνέχεια μιας 10ετούς κοινωνικο-οικονομικής κρίσης άλλαξε τα δεδομένα και δημιούργησε μεγαλύτερες ανάγκες προς τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, έρχεται ο Δήμος, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, για να συνδράμει μέσα από τη Διεύθυνση Πρόνοιας και τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Ο κ. Βασιλόπουλος, παράλληλα, έκανε αναφορά στη λειτουργία του Δημοτικού Παντοπωλείου, του Δημοτικού Ιατρείου και Φαρμακείου, του ΚΔΑΜΕΑ κ.λπ. 

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκαινιαστούν τα Δημοτικά Υπνωτήρια, ενώ ακολουθούν κι άλλοι στόχοι, όπως το Κέντρο Ημέρας.