Η Καλαμάτα ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε τους πολίτες της για τον καρκίνο του μαστού

Η Καλαμάτα ενημέρωσε και  ευαισθητοποίησε τους πολίτες της για τον καρκίνο του μαστού

«Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν», λέμε όλοι αρκετά συχνά, όμως στην καθημερινότητα φαίνεται πολλές φορές να ξεχνάμε αυτό που ήδη γνωρίζουμε πολύ καλά: την πρόληψη.

Πάνω σ’ αυτό στάθηκαν και οι χθεσινές δράσεις έξω από το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, έπειτα από τη συνεργασία του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-ζω» με το Δήμο Καλαμάτας, καθώς ενημέρωσαν τους πολίτες για τη σημασία και την αξία της πρόληψης, με αφορμή την 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Ως συμβολική ένδειξη, μάλιστα, χθες το βράδυ φωταγωγήθηκαν με ροζ χρώμα τα κτήρια του ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας και του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου της πόλης.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, Σαράντος Μαρινάκης: «Τα μέλη του Συλλόγου “Ξαναρχί-ζω” είναι ένα φωτεινό παράδειγμα δύναμης και αισιοδοξίας. Ο Δήμος Καλαμάτας στέκεται στο πλευρό τους, ώστε να εξυπηρετηθεί οποιαδήποτε ανάγκη έχουν. Τέτοιες προσπάθειες δεν μπορούν και δεν πρέπει να αφήνουν το Δήμο και την κοινωνία αμέτοχους».

Από πλευράς της, η πρόεδρος του Συλλόγου «Ξαναρχί-ζω», Πολυτίμη Κυπραίου, μίλησε για τη χθεσινή μέρα, θέλοντας να δώσει το δικό τη μήνυμα στον κόσμο: «Όπως γνωρίζουμε, ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος κατά του καρκίνου του μαστού. Επί 8 συνεχή χρόνια, ο Σύλλογος “Ξαναρχί-ζω” βγαίνει στην πλατεία της Καλαμάτας για ενημέρωση στον κόσμο. Έτσι και φέτος κάναμε το ίδιο και όπως παρατηρούμε, οι άνθρωποι είναι πιο προσεγγίσιμοι. Ως πρόεδρος του Συλλόγου, αλλά και ως γυναίκα που έχει βιώσει τον καρκίνο, θέλω να τονίσω σε όλες οι γυναίκες να ανοίξουν την αγκαλιά τους και να αγαπήσουν τον εαυτό τους, αλλά παράλληλα να ανοίξουν και μια μεγάλη αγκαλιά στην υγεία».

Κλείνοντας, η κα Κυπραίου ανακοίνωσε τη συνεργασία του Συλλόγου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο κομμάτι της πρόληψης, καθώς δωρεάν στις 29 και 30  Οκτωβρίου γιατροί θα εξετάσουν κλινικά γυναίκες της Καλαμάτας.

Η εξέταση αυτή θα λάβει χώρα στην «Αίθουσα Κουμουνδούρου» του Διοικητηρίου Μεσσηνίας (πρώην Νομαρχία).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947512381.