Καλαμάτα: Επιστημονική διημερίδα «Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού»

Καλαμάτα: Επιστημονική διημερίδα «Προλαμβάνω  τον καρκίνο του μαστού»

Στο πλαίσιο της επιστημονικής διημερίδας με τίτλο «Προλαμβάνω τον Καρκίνο του Μαστού», η οποία υλοποιείται από χθες και συνεχίζεται έως σήμερα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, την Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του ΕΚΠΑ ΓΝΑ Ιπποκράτειο και το Σύλλογο Ατόμων με εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχίζω», δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλου, με τη συμμετοχή του θεματικού αντιπεριφερειάρχη θεμάτων Υγείας,  Άγγελου Χρονά και της προέδρου του Συλλόγου «Ξαναρχίζω», Πολυτίμης Κυπραίου. 

Ο αντιπεριφερειάρχης χαιρέτισε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της διημερίδας, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της ενέργειας αυτής και προτρέποντας όλες τις Μεσσήνιες να σπεύσουν να εξεταστούν αξιοποιώντας την ευκαιρία που τους δίνεται.

Με τη σειρά του ο κ. Χρονάς  σημείωσε ότι πρόκειται για μία δράση που λαμβάνει χώρα στη Μεσσηνία για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και στόχος της είναι η πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Έκανε δε εκτενή αναφορά στη νόσο, τονίζοντας πως πρόκειται για μία μορφή καρκίνου αντιμετωπίσιμη και ιάσιμη, όταν έχει γίνει έγκαιρη διάγνωση. Ευχαρίστησε ακόμη τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, καθώς και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος εξαρχής αγκάλιασε τη δράση.

Τέλος, ενημέρωσε για την ομιλία που θα δοθεί σήμερα στις 7.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, οι οποίοι θα αναλύσουν όλες τις πτυχές της νόσου.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος Πολυτίμη Κυπραίου ευχαρίστησε επίσης τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και τον περιφερειάρχη για τη στήριξή τους και επισήμανε ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Επιπρόσθετα, ανέφερε τα τηλέφωνα επικοινωνίας για όσες επιθυμούν να εξεταστούν, τα οποία είναι: 2721027100, 6947512381. Η όλη διοργάνωση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.