Καλαμάτα: Προφυλακιστέοι οι δύο για το κύκλωμα διακίνησης χασίς και κοκαΐνης

Καλαμάτα: Προφυλακιστέοι οι δύο για το κύκλωμα διακίνησης χασίς και κοκαΐνης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους εννέα συλληφθέντες μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Καλαμάτας για τη συμμετοχή τους στο εγκληματικό δίκτυο που αποτελούνταν από δύο εγκληματικές οργανώσεις και το οποίο εξάρθρωσε τις προηγούμενες μέρες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι συλληφθέντες αφορούν στη διακίνηση χασίς και κοκαΐνης.

Εγκληματικές οργανώσεις
Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις τις προηγούμενες ημέρες συνελήφθησαν εννέα άτομα που κατηγορούνται ως μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 35 που είχαν κάνει αγοραπωλησία ναρκωτικών.

Σε βάρος των μελών των εγκληματικών οργανώσεων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ναρκωτικά και την – κατά περίπτωση- παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα άτομα, επίσης μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις φέρεται να έχουν συμμετάσχει σε πάνω από 500 αγοραπωλησίες ναρκωτικών και στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση 13 μελών του δικτύου. 

Προφυλακίσεις
Στις δύο οργανώσεις ως αρχηγός κατηγορείται ένας 32χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση εκτιμάται ότι έχει σταματήσει τη δράση της από το Νοέμβριο του 2020, αλλά με εντάλματα  συνελήφθησαν ένας 24χρονος Βούλγαρος, άεργος, από την Καλαμάτα, ένας 38χρονος Βούλγαρος, ιδιωτικός υπάλληλος, από τους Γαργαλιάνους, ένας 24χρονος Αλβανός, άεργος, από την Καλαμάτα, ένας 37χρονος Έλληνας, επιχειρηματίας, από την Καλαμάτα, ένας 32χρονος Έλληνας, άεργος, από τους Γαργαλιάνους κι ένας 27χρονος, άεργος, από τους Γαργαλιάνους.

Ο 37χρονος Έλληνας κατηγορείται ως διακινητής και αποθηκάριος των ναρκωτικών ουσιών και είναι ο μόνος που μετά την απολογία του προφυλακίσθηκε μαζί με τον Αιγύπτιο. Όλοι οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ως μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν ένας 31χρονος Αλβανός, εργάτης από την Καλαμάτα κι ένας 21χρονος Έλληνας άεργος από την Καλαμάτα, οι οποίοι επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Της Βίκυς Βετουλάκη