Κάλεσμα συνδικάτων στο συλλαλητήριο της 5ης Νοεμβρίου στην Καλαμάτα

Κάλεσμα συνδικάτων στο συλλαλητήριο της 5ης Νοεμβρίου στην Καλαμάτα

Στο συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, καλούν όλους τους εργαζομένους και κάθε σωματείο τα Συνδικάτα Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων.

Κι όπως σημειώνεται στο σχετικό τους κάλεσμα: «Προετοιμαζόμαστε για πανελλαδική απεργία. Δυναμώνουμε την κοινή δράση και τον αγώνα των συνδικάτων για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής, για “να μείνει στα χαρτιά” ο νόμος Χατζηδάκη και τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους και κάθε σωματείο σε κοινή δράση και αγώνα για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο γνωστός νόμος- “έκτρωμα” του Χατζηδάκη. Αυτός ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, έρχεται να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων, με κορυφαία την κατάργηση του 8ώρου!

Δε θα επιτρέψουμε να βάλουν το κίνημα στο γύψο.

Δε θα επιτρέψουμε την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους.

Πρέπει να δυναμώσουμε τώρα την πάλη μας για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα. Δε δεχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας:

-να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, με εξαντλητικές βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς ξεκούραση

-να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς των 400 και 500 ευρώ, με απλήρωτες υπερωρίες

-να μετράμε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους από τον κορωνοϊό, αφού ο λαός μας παραμένει απροστάτευτος από την πανδημία και το δημόσιο σύστημα υγείας σμπαραλιασμένο με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων

-το εισόδημά μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, αφού τα ενοίκια, τα τιμολόγια του νερού, του ηλεκτρικού, του τηλεφώνου και του internet, τα εισιτήρια των συγκοινωνιών, το ψωμί, το γάλα και όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα, την ίδια στιγμή που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες βουλιάζουν στα χρέη

-τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε ένα σχολείο που μετατρέπεται και αυτό σε δυσβάσταχτο κόστος για τις φτωχές οικογένειες.

Την ίδια ώρα με την επίθεση στα δικαιώματά μας οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τρίβουν τα χέρια τους, αφού εξασφαλίζουν νέες τεράστιες χρηματοδοτήσεις από το “Ταμείο Ανάκαμψης”, νέες απαλλαγές από εισφορές και φόρους, νέα προνόμια και νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη».