Κορωνοϊός: Τρομακτική άνοδος των κρουσμάτων ξανά – Έκκληση από Ελένη Αλειφέρη για εμβολιασμούς

Κορωνοϊός: Τρομακτική άνοδος των κρουσμάτων ξανά – Έκκληση από Ελένη Αλειφέρη για εμβολιασμούς

640 ασθενείς έχουν περάσει από την Κλινική Covid-19 από τον Αύγουστο

Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα έχει ανησυχήσει πολύ και τους ανθρώπους του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με τη διοικήτρια του Ιδρύματος να κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου, αφού οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια σε επίπεδα Αυγούστου, όταν η Μεσσηνία είχε φτάσει στην κορυφή των κρουσμάτων.

Ειδικότερα η κα Αλειφέρη ανέφερε ότι η εξέλιξη της πανδημίας είναι πολύ ανησυχητική, αφού τα κρούσματα των τελευταίων εβδομάδων έχουν ανησυχητική αύξηση.

Βρισκόμαστε-πρόσθεσε- σε μια ανάλογη κατάσταση με αυτή στα μέσα του Αυγούστου, με το σύνολο των κρουσμάτων ανά εβδομάδα να είναι 400, ενώ, όπως είπε, αρκούν δυο εβδομάδες για να φτάσουμε στο πικ αυτού που ζήσαμε στα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου.

Γίνεται, λοιπόν, επισήμανε, επανάληψη μιας πολύς κακής συνθήκης για τη Μεσσηνία, κάτι που κοστίζει.Κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές αλλά και βαριές νοσηλείες.

Η κα Αλειφέρη ανέφερε ακόμη ότι δεν είναι θέμα κούρασης του νοσοκομείου ή του προσωπικού, αλλά κατά την ίδια είναι ανησυχητικό για μια κοινωνία να διαπιστώνει ότι ενώ θα μπορούσε να έχει προστατευτεί μέσω του εμβολιασμού, συνεχίζει να παρακολουθεί την επανάληψη των ίδιων συνθηκών που κόστισαν ανθρώπινες ζωές.

Για το λόγο αυτό απηύθυνε για ακόμα μια φορά έκκληση σε όλους τους συμπολίτες να προστατευθούν, να σεβαστούν τη ζωή τους, αλλά και των δίπλα τους.

Μιλώντας με στοιχεία, ανέφερε ότι από 1η Αυγούστου έως 18 Οκτωβρίου το σύνολο των εισαγωγών στην Κλινική Covid-19 ήταν 640 ασθενείς, με το 80% αυτών να είναι ανεμβολιάστοι.

Κλείνοντας ανέφερε ότι οι μέρες είναι κρίσιμες και θα πρέπει να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού, ιδιαίτερα στους ανθρώπους άνω των 50, καθώς αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο.
Π.Μπ.