Κρατήστε τους υπαλλήλους σας με αυτά τα 3 βασικά tips

Κρατήστε τους υπαλλήλους σας με αυτά τα 3 βασικά tips

Αρκετοί επαγγελματίες θα υποστήριζαν ότι είναι πολύ πιο εύκολο να
προσλάβουν καινούργιους υπαλλήλους, παρά να τους κρατήσουν. Πράγματι,
καμιά φορά οι καινούργιες συνεργασίες δεν πετυχαίνουν. Υπάρχουν πολλοί
λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό, ένας εκ των οποίων είναι και το να
μην εκπληρώνονται οι προσδοκίες των εργαζομένων στη νέα τους εργασία.
Υπάρχουν, λοιπόν, τρόποι για να μπορέσετε να κρατήσετε τους εργαζομένους
σας; Για να δούμε.

1. Επιτρέψτε τους να λένε αυτό που θέλουν

Σε όλους μας αρέσει να ακούν οι άλλοι την άποψή μας και να την εκτιμούν. Ειδικά στον εργασιακό τους χώρο, οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν πως είναι μέρος μιας ομάδας και πως μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους, χωρίς να φοβούνται. Συνεπώς, είναι σημαντικό να επιτρέπετε στους υπαλλήλους να λένε τα πράγματα που θέλουν και να εκφέρουν άποψη για τα ζητήματα της δουλειάς, καλλιεργώντας μια κουλτούρα ανοιχτής επικοινωνίας. Αυτό δεν θα κάνει μόνο τους υπαλλήλους να νιώθουν όμορφα, αλλά μπορεί να έχει αναπάντεχες θετικές επιπτώσεις και σε εσάς, εφόσον μπορεί να ακούσετε πράγματα τα οποία δεν είχατε σκεφτεί.

2. Δώστε τους ένα όμορφο περιβάλλον

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς είναι και το περιβάλλον στο οποίο εργάζεται κανείς. Είναι απαραίτητο να προσφέρετε στους υπαλλήλους σας ένα όμορφο εργασιακό περιβάλλον το οποίο θα τους εμπνέει να εργαστούν και θα συμβάλλει στο να κάνουν τις δουλειές τους με άνεση. Τα καλαίσθητα και λειτουργικά έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/ , αλλά και τα διακοσμητικά στοιχεία στους χώρους της επιχείρησης, όπως τα φυτά, τα έργα τέχνης στους τοίχους, τα ενδιαφέροντα χρώματα κ.τ.λ. είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα μέσα στην οποία οι εργαζόμενοι θα χαίρονται να δουλεύουν καθημερινά. Επιπρόσθετα, έπιπλα γραφείου όπως είναι οι συρταριέρες, οι αρχειοθήκες, οι βιβλιοθήκες και τα ερμάρια, θα βοηθήσουν τους εργαζομένους να διατηρούν οργανωμένα τα πάντα και να δουλεύουν με περισσότερη άνεση.

3. Δώστε τους ευκαιρίες

Ένας από τους λόγους που οι υπάλληλοι μπορεί να εγκαταλείψουν μια εταιρεία είναι το γεγονός ότι δεν βρίσκουν ευκαιρίες για εξέλιξη σε αυτήν. Οπότε θα τις αναζητήσουν αλλού. Για να μην συμβεί αυτό, είναι πολύ σημαντικό να δώσετε εσείς ευκαιρίες στους υπαλλήλους σας. Δώστε τους ευκαιρίες να μάθουν καινούργια πράγματα μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν πώς μπορούν να εξελιχθούν μέσα στην εταιρεία και σε ποιες θέσεις μπορούν να στοχεύσουν και κάντε προσλήψεις για υψηλότερες θέσεις μέσα από το ήδη υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό σας. Έτσι, οι υπάλληλοί σας θα έχουν κάτι στο οποίο θα μπορούν να στοχεύσουν.

Και να θυμάστε: Είναι κομβικής σημασίας να ακούτε τις ανάγκες τους και να δείχνετε κατανόηση. Έτσι, θα είναι απίθανο να τους χάσετε.