Μείωση των τροχαίων τον Αύγουστο στη Μεσσηνία

Μείωση των τροχαίων τον Αύγουστο στη Μεσσηνία

Στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα, ανά Περιφέρεια κι ανά νομό, δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και αφορούν στην περίοδο του Αυγούστου.

Παρότι σε επίπεδο χώρας παρατηρείται αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, σε επίπεδο Μεσσηνίας το συγκεκριμένο μήνα υπάρχει μείωση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Αύξηση σε επίπεδο χώρας
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, τα οδικά τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, αυξήθηκαν κατά 17,3%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (1.030 τον Αύγουστο του 2021 έναντι 878 τον Αύγουστο του 2020).

Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων καταγράφηκαν 70 νεκροί, 70 βαριά τραυματίες και 1.177 ελαφρά τραυματίες, έναντι 68 νεκρών, 54 βαριά τραυματιών και 998 ελαφρά τραυματιών τον Αύγουστο του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,9% σε νεκρούς, κατά 29,6% σε βαριά τραυματίες και κατά 17,9% σε ελαφρά τραυματίες.

Μεσσηνία
Σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώθηκαν 28 ατυχήματα φέτος τον Αύγουστο, ενώ πέρυσι είχαν σημειωθεί 47 και η μείωση αγγίζει το 40%. Όμως, παρατηρείται αύξηση στους νεκρούς, καθώς τον Αύγουστο του 2020 είχαμε τέσσερις νεκρούς και φέτος τον Αύγουστο έξι, με την αύξηση να αγγίζει το  50%. Μείωση είχαμε σε τροχαία με βαρείς και ελαφριούς τραυματισμούς. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο Περιφέρειας φέτος είχαμε τρία βαριά τραυματισμένους από τροχαία σε σχέση με πέρυσι που ήταν πέντε και η μείωση κυμαίνεται στο 40%, ενώ ελαφρά  τραυματισμένους είχαμε πέρυσι 52 και φέτος 26 και η μείωση φτάνει στο 50%

Στα αναλυτικά στοιχεία ανά νομό, η Αρκαδία και η Λακωνία παρουσίασαν αύξηση στα τροχαία ατυχήματα και μείωση η Μεσσηνία, η Κορινθία και η Αργολίδα 

Έτσι, στη Μεσσηνία σημειώθηκαν τρία ατυχήματα φέτος τον Αύγουστο, ενώ πέρυσι είχαν σημειωθεί έξι και η μείωση αγγίζει το 50%. Κι εδώ παρατηρείται αύξηση στους νεκρούς, καθώς τον Αύγουστο του 2020 είχαμε ένα νεκρό και φέτος τον Αύγουστο δύο. Δεν είχαμε κανέναν βαριά τραυματία από τροχαίο, ενώ σε ό,τι αφορά τα ελαφρά τροχαία, πέρυσι είχαμε έξι ελαφρά τραυματισμένους και φέτος τρεις.

Της Βίκυς Βετουλάκη