Μεσσήνη: Το μέλλον της σε πρώτο πλάνο – Το παραλιακό μέτωπο καταλύτης ανάπτυξης

Μεσσήνη: Το μέλλον της σε πρώτο πλάνο – Το παραλιακό μέτωπο καταλύτης ανάπτυξης

Τόσο το παραλιακό μέτωπο όσο και η παρόχθια ζώνη στην πόλη της Μεσσήνης θα πρέπει στο μέλλον να συγκεντρώσουν τα βλέμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα πρέπει να διεκδικήσει τα μέγιστα. Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης αποφάσισε για την αξιοποίηση παραλιακού μετώπου Μεσσήνης και τον επανακαθορισμό χρήσεων γης. Ένα εξαιρετικό ανάγλυφο και δύο πανέμορφες παραλίες, αυτή της Μεσσήνης και της Ανάληψης, θα πρέπει να συνδεθούν με κάθε τρόπο που δε θα εξαλείφει, αλλά θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον.

Στην παραλία της Μπούκας θα πρέπει να λειτουργήσουν υπηρεσίες που θα προσφέρουν τα μέσα τόσο για θαλάσσιο τουρισμό όσο και για περιπατητικό, ενώ η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων θα επιτρέψει τη διοργάνωση σπουδαίων αθλητικών εκδηλώσεων.

Σε πολιτιστικό επίπεδο, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, το παραλιακό μέτωπο της πόλης δύναται να μεταμορφωθεί σε πολιτιστικό επίκεντρο με φόντο το Παλαιό Τελωνείο, αλλά και το αλσύλλιο της Μπούκας. Η πόλη θα πρέπει να αναπτύξει ένα πολιτιστικό καλοκαίρι «δύο ταχυτήτων», που το ένα θα αφορά στο κέντρο της και τις γειτονιές, ενώ το άλλο την παραλία της Μπούκας. Φυσικά, κάποτε θα πρέπει τουλάχιστον να ξεκινήσει ο διάλογος για περισσότερες δυνατότητες αξιοποίησης κάποιων ζωνών της παραλιακής, αλλά και την «αναβάθμιση» και παρέμβαση στο Κουλντούκι, όπως και σε όλη την παρόχθια ζώνη του Παμίσου, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για θεματικό και εναλλακτικό τουρισμό.

Ενώ δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το γεγονός πως αναπτύσσεται πολύ κοντά μας η «μετακίνηση-πτήση» επισκεπτών με υδροπλάνο.

Γιάννης Λάσκαρης

Επικεφαλής συνδυασμού «Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης», γραμματέας Δ.Σ. Μεσσήνης