Μεσσηνία: Συλλήψεις για ναρκωτικά και άλλα αδικήματα

Μεσσηνία: Συλλήψεις για ναρκωτικά και άλλα αδικήματα

Διάφορα ναρκωτικά βρέθηκε στην κατοχή ενός 54χρονου Ελβετού στην περιοχή του Μελιγαλά, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση και στη Μεσσηνία.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.352 άτομα, εκ των οποίων 1.044 ήταν Έλληνες και 308 αλλοδαποί, καθώς και σε 920 οχήματα.

Προσήχθησαν σε όλους τους νομούς 164 άτομα, από τα οποία 98 ήταν Έλληνες και 66 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 113 άτομα, εκ των οποίων τα 22 στη Μεσσηνία.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων βεβαιώθηκαν συνολικά 349 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Τέσσερα άτομα για ναρκωτικά και ειδικότερα στην περιοχή του Μελιγαλά ένας 54χρονος Ελβετός, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του κατεργασμένη κάνναβη (τύπου σοκολάτα), συνολικού βάρους 24,4 γραμμαρίων, ένα φιαλίδιο 50ml με φαρμακευτικό διάλυμα (που εμπίπτει στον πίνακα νομοθεσίας για τα ναρκωτικά) κι ένα σπρέι πιπεριού. Επίσης, ένας 18χρονος στην Καλαμάτα γιατί κατείχε 0,5 γραμμάρια χασίς, ένας 63χρονος στη Μεσσήνη για κατοχή 3,4 γραμμαρίων χασίς κι ένας 23χρονος Αλβανός στο Ασπρόχωμα γιατί κατείχε 1,7 γραμμάρια χασίς

-Ένας 38χρονος στο δρόμο Καλαμάτας – Πύλου για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί που σταμάτησαν το όχημα που οδηγούσε ο 38χρονος, βρέθηκε στο πίσω μέρος σε ξύλινη θήκη ένας ξίφος με μήκος λάμας 72 εκατοστών

-Επτά άτομα στη Μεσσηνία για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Δέκα αλλοδαποί σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη