Μικροψυχία-Μικρότητα-Ρεβανσισμός

Μικροψυχία-Μικρότητα-Ρεβανσισμός

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, να μην αποδεχθεί το αίτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλου να είναι αναπληρωτής του στην επιτροπή παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης στην ανασκαφή των αρχαίων στην πλατεία Υπαπαντής, προκαλεί σκεπτικισμό. Δεν καταλαβαίνουμε τι έχει να… φοβηθεί η Δημοτική Αρχή από την παρουσία της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή παρακολούθησης του έργου.

Τουτέστιν δικαιολογημένη και η αντίδραση της δημοτικής παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά”, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: “Η Δημοτική Αρχή,  μη μπορώντας να αποδεχθεί την επιτυχία των υγιών δυνάμεων της πόλης, να ανατρέψουν τη σκοταδιστική άποψή της για τη μη αποκάλυψη της ιστορίας μας, παρουσίασε το πραγματικό της πρόσωπο.

Αρνήθηκε, με μια τραγελαφική διαδικασία, τη συμμετοχή των μειοψηφιών στην επιτροπή παρακολούθησης των έργων της ανασκαφής. Των μειοψηφιών που ανέδειξαν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και με το ψήφισμα, από το οποίο απείχε η Δημοτική Αρχή, δρομολόγησαν τη θετική εξέλιξη του θέματος.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι δηλώσεις περί συναίνεσης είναι γράμμα κενό. Διαβεβαιώνουμε ότι θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις”.

Α.Π.